Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar landslaget – efter bara ett år

Foto: Ulf Palm / TT
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

Svenska skidlandslaget har drabbats av ett tungt avhopp.

Längdchefen Daniel Fåhraeus lämnar sitt uppdrag efter drygt ett år.

– Resan blev kanske något kortare än jag tänkt, säger Fåhraeus.

I januari i fjol tillträdde Daniel Fåhraeus som ny längdchef i det svenska skidlandslaget. Nu kommer beskedet att han lämnar sin post med omedelbar verkan. 

– Resan blev kanske något kortare än jag tänkt, och det är med blandade känslor ett beslut att byta jobb tas, säger Fåhraeus i ett pressmeddelande.

Han blir nu i stället ny VD för Piteå Kommunföretag AB i sin hemstad. 

– Det har verkligen varit en fantastisk resa tillsammans med en grupp duktiga och engagerade människor som lett fram till framgångar, både i spåren och utanför, säger Daniel Fåhraeus.

I dagsläget finns ingen klar ersättare för Fåhreus inför nästa säsong, där OS i Peking är det stora målet för skidstjärnorna.

– Det är så klart tråkigt att Daniel valt att lämna. Han har gjort ett gediget och mycket uppskattat arbete med att utveckla längdverksamheten, men har även med sina erfarenheter bidragit positivt inom hela förbundet, säger Svenska skidförbundets förbundsdirektör Ola Strömberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.