Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritik mot filmen med Gunde: ”Inte så naiv”

Gunde Svan går runt i skogen...
...och gör reklam för Preem.
Nu får filmen kritik från Konsumentverket.

Gunde Svan har gjort reklamfilmer för Preem.

Nu får de kritik från Konsumentverket som anser att Preem vilseleder kunder till att tro att deras drivmedel är mer miljövänliga än vad de egentligen är.

– Jag har resonerat som så, i och med att jag själv bor på landsbygden, att vi måste ställa om, säger Gunde Svan till DN om sin medverkan.

Den tidigare skidstjärnan Gunde Svan går i reklamfilmer runt i skogen och berättar hur Preem gör bensin och diesel av restprodukter från skogen.

Reklamen kritiseras av Konsumentverket som anser att de kan leda konsumenter till att tro att Preems drivmedel är bättre för miljön än var de egentligen är. Och menar att produkter från skogen bara är en tillsats i drivmedlet.

– Det beror på hur kunnig man är kanske. Jag tycker att Preem har varit extremt noga med vad som skulle förmedlas och det är nog Preem som ska svara på det här. Men det är klart att det är viktigt att som konsument ska du förstå exakt, fast du inte är så kunnig då, säger Gunde Svan till DN om kritiken.

”Vi måste försöka göra det vi kan”

Preem har storsatsat på att marknadsföra sina drivmedel som miljövänliga.

– Jag har resonerat som så, i och med att jag själv bor på landsbygden, att vi måste ställa om, men jag är inte så naiv att jag tror att det går på en natt utan vi måste börja någonstans. Vi måste försöka göra det vi kan för att börja, och det fort, säger Gunde Svan om valet att vara med i filmerna, till DN.

– Det är lite som med träningen, man blir inte världsmästare av att träna två veckor utan man måste hålla på ganska länge för att kunna få till en förändring.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.