Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisdraget: Nytt krav på Petter Northug

Petter Northug och hela det norska skidlandslaget har fått nya regler efter Therese Johaugs dopingfall.Foto: Gepa Pictures/ Harald Steiner / GEPA PICTURES BILDBYR N
Foto: Marius Gulliksrud / STELLA PICTURES MARIUS GULLIKSRUD

Norsk skidåkning skakas av två dopingfall.

Nu kräver ledningen att Petter Northug och de andra åkarna ska hålla en låg profil gentemot sina konkurrenter, skriver VG.

– Vi måste vara ödmjuka. Vi kommer att bli granskade extra noga nu, säger landslagsledaren Ulf Morten Aune.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här! 

Skidvärldens mest framgångrika nation är under lupp.

Först Martin Johnsrud Sundby och nu Therese Johaug.

Dopingfallen på två av jordklotets vassaste skidåkare har gjort att det norska skidförbundet har fått fokusera på helt andra saker än planerat inför kommande säsong.

En av sakerna?

Ödmjukheten.

– Vi ska inte stå med mössan i handen. Men i vissa situationer måste vi tänka oss för och ta ett steg tillbaka i stället för ett steg fram, säger förbundets Ulf Morten Aune till VG.

 

 

LÄS MER: Avslöjar Northug sin hemliga flickvän här?


Aune: "Inte springa runt som King Kong"

Under det norska landslagets pågående läger i italienska Val Senales har Petter Northug och de andra åkarna informerats om förbundets krav på ökad ödmjukhet.

– Det är en påminnelse till åkarna och tränarna. Alla som är med där ute. Vi måste visa de andra respekt och ha förståelse för att vi blir granskade extra noga nu, både vad vi gör och vad vi inte gör, säger, säger Aune.

– Vi har varit störst och vi har gjort bra resultat, det har folk märkt. Vi har inte sprungit runt som King Kong, men vi måste vara extra noga nu, det är alla eniga om.

 

 

LÄS MER: Charlotte Kallas kritik mot sexistiska frågan

 

 

Skidförbundets Torbjörn Skogstad fyller i:

- Ödmjukheten ska sitta i ryggmärgen. Vi måste vara förberedda på att andra är skeptiska. Det första stora testet kommer vi ställas inför i Kuusamo, säger han.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.