Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kräver förändring – efter Stinas jättesuccé

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Jacques Boissinot / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Jacques Boissinot / AP TT NYHETSBYRÅN

Maiken Caspersen Falla och Stina Nilsson har tampats om topplaceringar i sprint hela säsongen.

Längsta strået drog emellertid norskan – men trots det kräver hon en förändring.

Inför nästa säsong har Caspersen Falla ställt krav på landslagsledningen att organisera bättre sprintträningar, och få det norska laget att köra smartare taktiskt i loppen, rapporterar Dagbladet.

Sprintvärldscupen är över för den här säsongen.

Stina Nilsson tog hela sex segrar – men det räckte in mot Maiken Caspersen Fallas en(!).

Caspersen Falla tog nämligen hela sju andraplatser, och var överlag stabilare sett till hela säsongen. Då norskan dessutom vann sprinten i VM får hon betecknas som årets sprintdrottning – vilket befästes i och med totalseger som säkrades under fredagen.

 

LÄS ÄVEN: Sanningen bakom Heidi Wengs skrik i Kanada

Kravet inför nästa säsong

Men bakom Caspersen Falla har det varit tunt med norskor i toppen. Dominansen och bredden över längre distanser har inte smittat av sig till sprinten – och nu vill man ha förändring.

Maiken Caspersen Falla menar att det finns mycket att hämta, för att även fortsättningsvis hålla Stina Nilsson bakom sig.

– Hon har många bra egenskaper. Hon är väldigt bra på taktiska värderingar, men jag tänker att vi har ett extremt bra norskt tjejlag. Om vi börjar använda varandra lite mer i taktiska situationer och övar lite mer på det på träningar så har vi en fördel, säger hon till Dagbladet och fortsätter:

– Det gör vi inte i dag. Så om vi klarar att träna mer på det och utnyttja konkurrensen bättre, så är det väldigt motiverande att vi har såna möjligheter.

 

LÄS ÄVEN: Zlatan om Mourinho: "Han manipulerar dig"

Har satt press på Hjelmeset

Världsmästare har berättat för landslagstränaren Roar Hjelmeset att hon vill ändra träningsupplägget inför nästa säsong.

– Vi har haft diskussioner kring det, men det är inget spikat än. Jag vet att några av tjejerna är intresserade av att träna mer på sprint. Om det blir i regi av Norges skidförbund eller inte får vi se. Stina har varit väldigt bra i år och vunnit lite för mycket, så nu är vi lite revanschsugna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.