Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kräver förändring – efter Stinas jättesuccé

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Jacques Boissinot / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Jacques Boissinot / AP TT NYHETSBYRÅN

Maiken Caspersen Falla och Stina Nilsson har tampats om topplaceringar i sprint hela säsongen.

Längsta strået drog emellertid norskan – men trots det kräver hon en förändring.

Inför nästa säsong har Caspersen Falla ställt krav på landslagsledningen att organisera bättre sprintträningar, och få det norska laget att köra smartare taktiskt i loppen, rapporterar Dagbladet.

Sprintvärldscupen är över för den här säsongen.

Stina Nilsson tog hela sex segrar – men det räckte in mot Maiken Caspersen Fallas en(!).

Caspersen Falla tog nämligen hela sju andraplatser, och var överlag stabilare sett till hela säsongen. Då norskan dessutom vann sprinten i VM får hon betecknas som årets sprintdrottning – vilket befästes i och med totalseger som säkrades under fredagen.

 

LÄS ÄVEN: Sanningen bakom Heidi Wengs skrik i Kanada

Kravet inför nästa säsong

Men bakom Caspersen Falla har det varit tunt med norskor i toppen. Dominansen och bredden över längre distanser har inte smittat av sig till sprinten – och nu vill man ha förändring.

Maiken Caspersen Falla menar att det finns mycket att hämta, för att även fortsättningsvis hålla Stina Nilsson bakom sig.

– Hon har många bra egenskaper. Hon är väldigt bra på taktiska värderingar, men jag tänker att vi har ett extremt bra norskt tjejlag. Om vi börjar använda varandra lite mer i taktiska situationer och övar lite mer på det på träningar så har vi en fördel, säger hon till Dagbladet och fortsätter:

– Det gör vi inte i dag. Så om vi klarar att träna mer på det och utnyttja konkurrensen bättre, så är det väldigt motiverande att vi har såna möjligheter.

 

LÄS ÄVEN: Zlatan om Mourinho: "Han manipulerar dig"

Har satt press på Hjelmeset

Världsmästare har berättat för landslagstränaren Roar Hjelmeset att hon vill ändra träningsupplägget inför nästa säsong.

– Vi har haft diskussioner kring det, men det är inget spikat än. Jag vet att några av tjejerna är intresserade av att träna mer på sprint. Om det blir i regi av Norges skidförbund eller inte får vi se. Stina har varit väldigt bra i år och vunnit lite för mycket, så nu är vi lite revanschsugna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!