Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kowalczyks vassa pik efter Ustjugovs seger

Justyna Kowalczyk.Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Sergej Ustjugov.Foto: Andrea Solero / AP TT NYHETSBYRÅN
Heidi Weng.Foto: Andrea Solero / AP TT NYHETSBYRÅN

Sergej Ustjugov tog som väntat hem segern i Tour de Ski.

Någon som glädjes extra mycket av det var den polska längdskidåkningsstjärnan Justyna Kowalczyk - som även passade på att pika Norge.

"Det är super att någon frisk vet hur man vinner i Alpe Cermis. PS. Åtminstone bland männen", skriver hon på Twitter.

I somras briserade en smärre skandal inom norsk längdskidåkning. Det framkom att landet gav astmamedicin till åkare som inte led av sjukdomen och trots att detta är tillåtet så skapade det en enorm debatt i hela längdskidåkningsvärlden.

En av de största motståndarna till användandet av astmamedicin är polskan Justyna Kowalczyk. Redan i september förra året så gav hon sig in i debatten med buller och bång.

– Astmamedicin borde förbjudas helt och hållet, sa hon då.

Kowalczyk har länge varit kritisk mot Norge

Detta efter att hon så tidigt som 2010 anklagade Marit Björgen för att ha varit dopad på grund av hennes användande av astmamedicin.

Efter det utspelet har Kowalczyk fortsatt att vara högljudd i debatten. Bland annat pikade hon Therese Johaug efter dennes positiva dopingprov - och så har det fortsatt under hösten och vintern.

När ryska Sergej Ustjugov tog hem segern i Tour de Ski för herrarna på söndagen, efter att norska Heidi Weng vunnit på damsidan, så pikade hon norskorna på nytt.

Kowalczyks nya pik mot Norge

"Bravo Ustjugov! Det är super att någon frisk vet hur man vinner i Alpe Cermis. PS. Åtminstone bland männen", skriver Kowalczyk på Twitter.

Piken var tydligt skickad till de norska åkarna, något som många användare på Twitter uppmärksammade.

Många frågade om det var så om Weng verkligen lider av astma och en användare skrev att han uppskattade Kowalczyks ärlighet framför politisk korrekthet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.