Kowalczyks oväntade möte – med Johaug

Kowalczyk och Johaug spanade in OS-banorna.
Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Johaug.
Foto: Heiko Junge / AP TT NYHETSBYRÅN

Justyna Kowalczyk åkte till Sydkorea för att tävla i världscupen.

Då fick hon plötsligt syn på – Therese Johaug.

Frostig stämning?

– Vi hälsade inte på varandra, säger Kowalczyk till sajten sport.pl.

Den polska superstjärnan Justyna Kowalczyk har genom åren riktat skarp kritik mot Norge för deras användning av astmamedicin.

Hennes främsta måltavla har varit Marit Björgen.

Och när Therese Johaug i slutet av förra året testade positivt för anabola steroider var Kowalczyk återigen framme och lämnade några syrliga kommentarer.

”En bra salva det här”, skrev hon på Twitter och publicerade en bild på trofodermin – salvan som nu ser ut att fälla Johaug.

Johaug är avstängd

Och när Antidoping Norge föreslog att norskan skulle stängas av i 14 månader skrev Kowalczyk på Twitter: ”Det blir intressant att höra vad Wada och Fis säger om det här. Öppnar popcornen.”

Johaug? Hon var allt annat än road.

I en intervju med VG svarade hon Justyna Kowalczyk:

– Kowalczyk får säga vad hon säger. Jag vet vad jag har gjort och vad jag står för.

Och ja, nu har de två skidgiganterna alltså möts för första gången efter dopingskandalen och de efterföljande ordbråken.

Nye tränaren var med

I en intervju med sport.pl berättar Kowalczyk att hon fick syn på Therese Johaug i OS-staden Pyeongchang under den här veckan. Kowalczyk är där för att tävla i världscupen till helgen – Johaug, som är avstängd i väntan på dom, är där för att undersöka banorna inför OS 2018.

– Två timmar efter att jag kom fram var jag ute och tränade och där var Therese med sin nya coach, säger Kowalczyk.

Tränaren hon syftar på är Pål Gunnar Mikkelsplass, som är en del av Johaugs nya team.

– Vi tränade i samma klättring och utförsbacke, men vi båda var upptagna med vårt, så som det är under ett träningspass, säger Justyna Kowalczyk.

Nej, inget vidare kärt återseende alltså.

Sveriges lag på plats i Pyeongchang består av Frida Erkers, Elin Mohlin, Maria Nordström, Jenny Solin, Gustav Eriksson, Anton Lindblad, Robin Norum och Erik Silfver. De VM-aktuella åkarna har valt bort tävlingen för att i stället ladda på hemmaplan.


LÄS ÄVEN: Johnsrud Sundbys miss: "Min kropp känns blytung"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.