Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kowalczyk hånar Ferry: "Vilket geni"

Justyna Kowalczyk.
Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Björn Ferry.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Therese Johaug.
Foto: Marius Gulliksrud / STELLA PICTURES MARIUS GULLIKSRUD

Björn Ferry förutspådde att Justyna Kowalcyzk skulle vara skadeglad över Therese Johaugs dopingskandal.

Nu har Ferry fått svar på tal från polskan själv.

"Den här mannen, den svenske experten, kan läsa mina tankar. Jag har inte ens kommenterat i frågan än", skriver Kowalczyk på Twitter.

Förra veckan avslöjades det att Therese Johaug har testat positivt för den anabola steroiden clostebol. Enligt den norska skidstjärnan själv fick hon i sig den förbjudna substansen genom en läppsalva som hennes landslagsläkare gav henne på ett landslagläger i Italien.

Polska skidstjärnan Justyna Kowalczyk verkade ha roligt åt affären. Hon twittrade ut en bild på läppsalvan där det fanns en tydlig symbol som angav att preparatet kan klassas som doping.

Ferry: "Hon är skadeglad"

"Vilken fin förpackning den här salvan ligger i", skrev Kowalczyk.

Finska åkaren Aino-Kaisa Saarinen la själv ut en liknande bild på förpackningen. OS-guldmedaljören Björn Ferry tog del av hånen och blev för rädd för att de nordiska länders rykte i dopingfrågan riskerade att förstöras på lång sikt.

– Kowalczyk och Saarinen är jätteskadeglada för det här. Med ryssarna är det ännu värre. Det här påverkar synen på Sverige också. Andra nationer sätter likhetstecken mellan Sverige och Norge. Det här kommer att drabba förtroendet för all idrott och framför allt konditionsidrotterna, sa han till Västerbotten-kuriren.

Kowalczyk svarar

Ferrys citat nådde Kowalczyk. Hon gjorde, med ett sarkastiskt tonfall, klart att hon tyckte att Ferry lagt ord i hennes mun.

"Den här mannen, den svenske experten, kan läsa mina tankar. Jag har inte ens kommenterat i frågan än. Fan, vilket geni", skriver Kowalczyk.

Björn Ferry vill själv inte säga så mycket om den polska skidstjärnans pik.

– Hon hade rätt om geni, i övrigt passar jag, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.