Klart: Stjärnan gör comeback i Davos

Foto: GEPA PICTURES/ CHRISTIAN WALGRAM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: GIAN EHRENZELLER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LILLEHAMMER. I går kunde SportExpressen berätta att Oskar Svensson ansluter till landslaget nästa helg.

Här kommer nästa glädjebesked: Även Jens Burman är klar för comeback i Davos.

– Jens åker ner till Schweiz i morgon, bekräftar landslagschefen Anders Byström.

Skador och sjukdom har sargat det svenska längdlandslaget i starten på säsongen. Men nu börjar pusselbitarna falla på plats.

Oskar Svensson tävlade under helgen i Bruksvallarna - och är nu redo för världscuppremiär i Davos.

– Det har ju varit planen hela tiden för Oskar. Han är väl inte på topp ännu - men han är på rätt väg, säger landslagschefen Anders Byström.

– Men det är ingen brådska med toppform. Det är OS som är viktigt för Oskar - inte världscupen.

Klart: Jens Burman ansluter

Men inte bara Svensson gör säsongens första världscupstart i Davos. Även Jens Burman är med i truppen som officiellt tas ut i morgon.

– Ja, Jens Jens åker ner till Schweiz i morgon, säger Anders Byström.

Jens Burman avslutade den förra säsongen urstarkt. Dels genom en rad bra VM-lopp - och i säsongens allra sista världscuplopp i Engadin fick Burman kliva upp på en världscuppall för första i karriären.

Den här säsongen startade dock sämre. I den nationella premiären i Gällivare för tre veckor sedan bröt Jens Burman sitt första lopp bara efter några hundra meters åkning då han fick krampkänningar i ryggen.

– Det ser bra ut nu för Jens. Han har fått många positiva svar den sista veckan. Så det ska bli väldigt kul att se vad han kan göra i Davos, säger Anders Byström.

Hela truppen presenteras alltså först under måndagen. Men delar av truppen har redan tidigare blivit känd: Som sprinttrion Maja Dahlqvist, Marcus Grate och Johanna Hagström som åkte ner till Davos redan i lördags.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.