Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Stina Nilsson missar SM-sprinten

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

SÖDERHAMN. Stjärnfallet fortsätter på SM.

Både Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk saknas i dagens sprint.

– Jag behöver få träna nu, säger Falk.

Charlotte Kalla imponerade stort och tog karriärens 23:e SM-guld när tävlingarna i Söderhamn inleddes under onsdagen. Men en rad stora namn saknades – både på grund av JVM, U23-VM, sjukdomar och VM-uppladdning.

Under torsdagen fortsätter det i samma stil.

Sprint står på schemat för både damer och herrar, men varken Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter eller Hanna Falk finns med i startlistan.

Vill åka hem

Nilsson har sagt att hon kommer att tävla till helgen, då det väntar både skiathlon och stafett. Även Ingemarsdotter vilar sig i form till helgen.

Men Hanna Falk har valt att lämna Söderhamn.

27-åringen, som har fått sitt stora genombrott i vinter, hade det kämpigt på 10 kilometer klassiskt i går och packade sen väskan och hoppade in i bilen.

– Jag har fått mycket tävlingar och behöver få träna nu, så att man inte bränner ut allt, säger Falk.

Varför valde du att köra just 10 kilometer klassiskt?

– Jag ville ha ett distanslopp. Jag har kört ganska mycket skejtsprint på slutet. Sen är det skönt att få några dagar hemma innan man drar vidare igen.

Halfvarsson är tillbaka

Efter stjärnfallet öppnar nu en jättemöjlighet för Jonna Sundling att ta sitt andra raka SM-guld i sprint. Hon utmanas främst av Jennie Öberg och Linn Sömskar.

På herrsidan har vi ett namnkunnigare startfält. Calle Halfvarsson ställde in sin start i går på grund av en sliten kropp, men väntas komma till start i dag. Det gör även Teodor Peterson, Oskar Svensson och Emil Jönsson.

Jönsson flaggar dock för att hans nervproblem i ryggen kan komma att hämma honom.

– Jag behöver få behandling för att det ska vara helt bra och jag har inte haft möjlighet till behandling inför sprinten. Vi får se hur det går, säger Jönsson.

Sprintprologen startar vid 16.00.

 

LÄS ÄVEN: Förvirringen efter Kallas nya SM-rekord

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.