Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kläbos vändning efter konflikten

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Johannes Hösflot Kläbo har ändrat sig. 

Efter att först vägrat att bära Viaplays logotyp på sin dräkt har stjärnan gått med på det norska skidförbundets krav. 

– För mig har det varit viktigt att förmedla min oro, säger Kläbo till VG.

Bakgrunden till konflikten mellan det norska skidförbundet och stjärnan Johannes Hösflot Kläbo, 25, är att det norska skidförbundet har ett kommersiellt avtal med Viaplay, vilka också sänder tävlingarna i världscupen. 

Därför ska de norska åkarna ha Viaplay-loggan på sina tävlingsdräkter, något stjärnan vägrat. Hans dräkt saknade loggan under premiärhelgen i Ruka och vidare har Kläbo hotat att stå över tävlingarna i Lillehammer till helgen. 

Anledningen är att Kläbo anser att det uppstår en intressekonflikt när medier som bevakar idrotten också har sponsoravtal med de tävlande skidlandslagen.  

– Det är ett avtal som varken gynnar skidförbundet eller Viaplay. I stället kan det vara skadligt då man kan sätta frågetecken för självständigheten. Och för skidförbundet är det här väldigt kortsiktigt, sa Kläbo efter tävlingarna i Ruka förra helgen. 

Kommer till start 

Men nu står det klart att Kläbo kommer att köra helgens världscupstävlingar – och på hans kläder kommer loggan att finnas. 

– För mig har det varit viktigt att förmedla min oro i förhållande till trovärdighet och oberoende när en innehållsleverantör och rättighetsinnehavare som Viaplay också har ett kommersiellt sponsoravtal. Jag menar det jag har menat hela tiden. Samtidigt har jag tackat jag till att exponera Viaplay-reklamen på tävlingsdräkten, säger Kläbo enligt norska VG. 

Det norska skidförbundet anser nu datt de hela är utagerat och att Kläbo har fått framföra sina åsikter gällande avtalet. 

– Det har varit viktigt för Johannes och det har jag respekt för, säger Espen Bjervig, landslagschef. 

Världscupen i Lillehammer inleds under fredagen. 

TV: Halfvarsson efter jaktstarten i Ruka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.