Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kläbos nya liv med sin flickvän – efter flytten

Foto: ANDRE PICHETTE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Det har gått strax över en månad sedan Johannes Hösflot Kläbo lämnade barndomshemmet för att flytta ihop med flickvännen Pernille Dösvik. 

Han beskriver sitt liv som en ”dröm”. 

- Man är väldigt priviligerad, säger han till Nettavisen

Johannes Hösflot Kläbo, 22, hann bli världens bästa skidåkare innan han ens hunnit med att klippa navelsträngen. Fram till för en månad sedan bodde han kvar i föräldrahemmet 

Det var där, med morfar Kåre Hösflot som tränare, Kläbo la grunden för sina VM-guld och OS-guld. Men i somras tog han beslutet att tillsammans med flickvännen Pernille Dösvik ta det ordentliga klivet ut i vuxenlivet. 

https://www.instagram.com/p/B0Ohk5bo5cf/

Kläbo köpte ett hus för över 10 miljoner kronor

Hans första egna lya är inte det klassiska lilla studentrummet som många andra har. Kläbo och Dösvik har flyttat in i en villa i Trondheim på 201 kvadratmeter, värd över tio miljoner kronor. 

Kläbo berättar att han lever sin dröm. 

- Man når en punkt i livet där man känner att man har lust att bli lite mer självständig och man vill klara sig själv. När vi fick den här möjligheten och hittade den här platsen - då var jag och Pernille ganska eniga om att det var smart att slå till, säger han till Nettavisen

- Jag har sett fram emot det här. 

Kläbo får hjälp av sin morfar

Inför flytten uttryckte den norska landslagstränaren Eirik Myhr Nossum en viss tveksamhet kring hur Kläbo skulle klara sig på egen hand. 

- Jag tror att det kommer att bli svårt. Jag har aldrig sett honom tvätta kläder och aldrig sett honom laga mat, sa han då. 

– Jag vet att han har en mycket trevlig och söt flickvän som säkert hjälper honom mycket. Och som verkligen lärt sig av sina föräldrar om hur man gör saker. Jag kan inte vänta med att besöka honom första gången och be honom ta mig en kopp kaffe. 

Kläbo berättar nu att han faktiskt har en del hjälp hemifrån. 

- När Pernille är i skolan är morfar här rätt mycket. Han hjälper till och fyller upp kylskåpet, säger Kläbo. 

https://www.instagram.com/p/B0nqJALBvVw/