Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kläbos hot – kan nobba tävlingar

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Norska skidförbundet kräver att Johannes Hösflot Kläbo ska ha Viaplays logga på dräkten. 

Nu hotar Kläbo med att stå över helgens tävlingar i Lillehammar. 

– Då måste jag tänka efter, säger skidstjärnan enligt Adressavisen.    

I Norge är Viaplay kommersiell partner till skidförbundet, och under helgens tävlingar i Ruka åkte flera norska åkare med Viaplays logga på dräkterna. 

Men inte Johannes Hösflot Kläbo. Han tycker att det är problematiskt. Kläbo menar att det kommer finnas en intressekonflikt eftersom Viaplay bevakar världscupstävlingar journalistiskt samtidigt som de är sponsor.  

– Sådant kan man sätta frågetecken framför. När man kan ifrågasätta vår självständighet och trovärdighet måste någon säga ifrån. Det har jag gjort, och jag valde att åka utan Viaplays logga i Ruka, sa Johannes Hösflot Kläbo. 

Hanadlar om integritet och oberoende

Nu eskalerar konflikten mellan 25-åringen och skidförbundet. För under tisdagskvällen skriver Adressavisen att Kläbo hotar med att stå över helgens tävlingar i Lillehammar om han tvingas ha Viaplays logga på dräkten.

– Då måste jag tänka efter. Jag kanske tar med min farfar till Skeikampen (skidort som ligger några mil norr om Lillehammar) och kör hårda pass där istället, säger Johannes Hösflot Kläbo och poängterar att det handlar om en principfråga och att han inte vill att någon misstänker hans integritet och oberoende. 

Karlsson: ”Johaug var starkare”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.