Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Svenskt på pallen – Kläbo frustrerad

Publicerad

De svenska herrarna följde upp damernas succé.

Sverige krossade Norge och Johannes Hösflot Kläbo och tog hem andraplatsen i lagsprinten – och den norska storstjärnan var märkbart förbannad efter målgång.

– Det är jäkligt kul med sprint, säger Emil Jönsson till SVT.

Först tog de svenska damerna en dubbelseger i Dresden.

Sen följde Emil Jönsson och Teodor Peterson upp succén genom att ta en fin andraplats i herrarnas lagsprint. Detta trots att Teodor Peterson fick sin stav bruten under sitt näst sista varv. Emil Jönsson kunde dock reparera skadan och gjorde ett fint ryck.

Peterson kunde därmed gå ut i ledning inför sista varvet.

– Någon klev på den och den small av. jag tappade några positioner. Tur att det hände sent på det varvet för man blir jäkligt stum av att tappa en stav, säger Peterson till SVT.

 

LÄS MER: Svenska succén: "Sjukt i går - ännu sjukare i dag"

 

Men Peterson kunde samla krafter under det sista varvet och kom tvåa efter en överlägsen Federico Pellegrino i det italienska laget.

Emil Jönsson: "Jäkligt kul"

Norge då?

Trots att superstjärnan Johannes Hösflot Kläbo visat upp storform räckte det inte för det norska laget, som gick i mål långt efter svenskarna.

Och Kläbo var märkbart frustrerad efter att ha gått i mål.

– Det är jäkligt kul med sprint, konstaterar Emil Jönsson.

 – Det går väldigt fort. Man tror att man ska kunna vila när man bara åker i två minuter, men det får så snabbt. Man får ingen vila någonstans, säger Emil Jönsson till SVT.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag