Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kläbos första ord om kaoset. ”Allt är mörkt”

Kläbo och Bolsjunov efter målgång.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Efter många turer diskades Kläbo. Guldet gick till norrmannen Emil Iversen.
Foto: TASS / SERGEI BOBYLEV/TASS/SIPA USA SIPA USA
Kläbo går fram till Bolsjunov efter målgång.
Foto: PHILIPP GUELLAND / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Alexander Bolsjunov.
Foto: SAMMY MINKOFF VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SAMMY MINKOFF WWW.IMAGO-IMAGES.DE

OBERSTDORF. Kläbo har uttalat sig efter den dramatiska femmilen.

Han ger sin syn på loppet som innebar att han blev diskad efter VM-guldet i ett inlägg på Instagram.

”Just nu känns allt mörkt men jag kommer komma tillbaka. Jag behöver bara lite tid”, skriver Kläbo.

Det utbröt totalt kaos efter målgången på herrarnas femmil i VM. Norrmannen Johannes Hösflot Kläbo var först efter mållinjen - men fråntogs guldet efter ett rekordlångt jurymöte.

Juryn menade att Kläbo agerat mot reglerna i närkampen med ryssen Alexander Bolsjunov på upploppet - en duell som slutade med att Bolsjunov bröt staven. I stället tilldömdes norrmannen Emil Iversen guldet efter att han passerat Bolsjunov på upploppet. 

Efter jurybeslutet lämnade skidstadion utan att gå igenom den mixade zonen. Men nu har han brutit tystnaden på Instagram:

Det här känns som den tuffaste dagen i mitt liv. Ni kan se vad som hände och döma själva. Jag måste vara ärlig och erkänna att jag känner mycket frustration och ilska över loppet i dag.”

Kläbo: ”Jag kommer tillbaka”

Och vidare:

Först ropade Fis (Internationella skidförbundet) ut mig som vinnare... men sedan ändrade Fis sitt beslut och diskade mig. Som ni förstår slutade det här som en stor besvikelse för mig. Jag ska vara försiktig med att säga vad jag tänker just nu, men jag är väldigt besviken över hur Fis handskades med den här situationen

Johannes Hösflot Kläbo avslutar inlägget med orden:

Just nu känns allt mörkt, men jag kommer tillbaka. Jag behöver bara lite tid.”Emil Iversen vann VM-guld efter kaos på den avslutande femmilen.
Johannes Hösflot Kläbo körde hem VM-guldet på femmilen – men blev sen diskad. Hör Expressens reporter Philip Gadd sammanfatta kaoset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.