Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kläbo om kärleken: ”Jag saknar henne”

Johannes Hösflot Kläbo firar en seger i Åre med flickvännen Pernille Dösvik
Foto: Bildbyrån
Johannes Hösflot Kläbo poserar med Pernille Dösvik på sitt instagram-konto.
Foto: Instagram

OBERSTDORF. Johannes Hösflot Kläbo försvarade sitt VM-guld i sprint.

Efter segern hyllade norrmannen sin flickvän – som han inte träffat sedan nyår.

– Hon betyder väldigt mycket för mig, säger Kläbo. 

Johannes Hösflot Kläbo hade gjort det mesta i sin makt för att tona ner förväntningarna på honom själv inför VM i Oberstdorf. Den norska stjärnan betonade gång på gång att han inte såg sig som storfavorit i torsdagens sprint, men när finalen skulle avgöras i den tyska solen stod han till slut som segrare.

– Det är väldigt stort och något jag verkligen drömt om. Det har varit ett speciellt år men jag har alltid haft siktet inställt på att ha mina allra bästa dagar här, säger Johannes Hösflot Kläbo.

Det blev en helnorsk pall med tvåan Erik Valnes och trean Håvard Solås Taugböl. Därmed försvarade Johannes Hösflot Kläbo sitt guld från VM-sprinten i Seefeld för två år sedan.

– Det har varit krävande och tuffa tider för mig. Att jag ändå klarar att vinna här är väldigt härligt, säger Kläbo som också är regerande olympisk mästare på distansen.

Tunga tiden utan flickvännen: ”Saknar henne”

Den norske skidstjärnan har endast tävlat två gånger i världscupen den här säsongen. Istället för att tävla på världsnivå har Kläbo valt att fokusera på träning. Det har inneburit stora uppoffringar på det privata planet.

Norrmannen har inte träffat sin flickvän Pernille Dösvik sedan nyår, berättar hon för NRK: 

– Jag saknar honom. Han är så grym och jag är stolt. Allt lönar sig till slut även om det har kostat mycket.

Johannes Hösflot Kläbo ser fram emot att få prata med sin flickvän efter VM-guldet.

– Jag kommer ringa henne lite senare och ha ett fint samtal, säger norrmannen.

Skid-VM i Oberstdorf fortsätter på lördagen med skiathlon för herrar och damer. Johannes Hösflot Kläbo har flera guldchanser kvar under mästerskapet, bland annat i sprintstafett och stafett.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.