Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlssons nya tv-projekt med Northug – i Sverige

Häng med in till Petter Northugs nya kontor i Oslo. Skidstjärnan bjuder Expressens tittare på ett eget "Cribs".
Frida KarlssonFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hur dämpar man tävlingsabstinensen efter en avbruten världscupsäsong?

Frida Karlsson tog sig an Anja och ”Foppa” – tillsammans med idolen Petter Northug.

– Det är lite häftigt när man tänker på det, säger 20-åringen.

Under barndomen var det framför allt en skidåkare som stack ut från mängden för Frida Karlsson: Petter Northug.

Norrmannen var världens bäste i skidspåren, åkte med sin kaxiga attityd hem OS- och VM-guld på löpande band och var hela sportens främste superstjärna.

Att Karlsson cirka ett decennium senare skulle tävla i samma lag som sin idol, i ett tv-program med Anja Pärsson och Peter Forsberg, var inget hon ens hade kunnat fantisera om.

– För några år sedan var han så långt bort och gick inte att ta på. Och nu är vi bra kompisar och samarbetspartners, säger Frida Karlsson och tillägger:

– Det är lite häftigt när man tänker på det.

Kommunikationssvårigheter

Den svenska skidstjärnan har sedan tidigare varit öppen med sitt idolskap för Northug, som avslutade sin skidkarriär i slutet på 2018.

– Han har betytt mycket för min karriär, han var den jag såg upp till och jag ville bli som honom. Han gick sin egen väg och var stor på så sätt att han gjorde så att sporten tog steg framåt och utvecklades. Hans förmåga att alltid ha det där extra, att vara bäst när det gäller, det är något jag känner igen hos mig själv och som jag tagit från honom – vinnarskallen.

Efter att bland annat ha vunnit VM-guld och besegrat självaste Therese Johaug i världscupens senaste tävling har glappet till Northug minskat avsevärt för Frida Karlsson. Sedan i höstas är 20-åringen samarbetspartner med den 34-årige norrmannen, åker med hans företags skidglasögon och har utvecklat en kompisrelation med sitt livs stora förebild.

Hur väl samarbetet funkade i Kanal 5:s program ”Vem kan slå Anja och Foppa”? Inte helt fläckfritt, avslöjar Karlsson.

– Vi hade lite utmaningar med kommunikation och lagkemi kanske, säger hon och skrattar.

”Då tänder man till”

– Vi kanske inte var lika synkade som Anja och ”Foppa”. De hade ju spelat ihop sig. Ingen gillar ju att förlora så det blev väl ganska lätt lite sura miner. Men vi är vänner.

TT: Hur såg rollfördelningen ut?

– Petter har ju alltid varit bra på att snacka så han fick ta det mesta av ”gnabbet”. Vi fick en hel del tuffa utmaningar.

TT: Skönt att få tävla igen efter att världscupen fick avbrytas på grund av coronakrisen?

– Ja, det var bara kul att känna på tävlingar igen. Att få känna lite nerver. Jag trodde inte att det skulle vara så viktigt för mig ändå – men det är klart att när man är där i en tävlingssituation så tänder man ju till.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.