Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlssons meddelande till Northug efter skandalen

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX / TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

TROLLHÄTTAN. Petter Northug erkände på en presskonferens att han har drogproblem.

Den norska legendaren stöttas nu av Frida Karlsson.

– Jag skickade ett meddelande till honom på Instagram. Jag skrev faktiskt mitt motto: ”Antingen vinner man eller så lär man sig”, säger Karlsson till SportExpressen.

Stormen kring Petter Northug drog upp i förra veckan. Skidlegendaren stoppades av polis när han körde för fort och vid en husrannsakan hittades kokain i Northugs bostad.

– Jag har ett allvarligt drogproblem, förklarade Northug på en presskonferens där han också vädjade om hjälp.

En av de svenska skidåkarna som har lärt känna Petter Northug är Frida Karlsson. Hon är dels sponsrad av hans företag, som heter Northug, och var även med i tv-programmet ”Landskampen” som spelades in i somras med norrmannen som programledare.

”Viktigt att stötta honom”

Efter Alliansloppet i Trollhättan berättar Frida Karlsson att hon varit i kontakt med Petter Northug under de senaste dagarna.

– Det är viktigt att skilja på företag och person här. Som samarbetspartner har vi varit i kontakt med företaget och har fortfarande en nära kontakt där och följer utvecklingen. Sen har jag även hörts med Petter, säger Frida Karlsson.

– Jag skickade ett meddelande till honom på Instagram. Jag skrev faktiskt mitt motto: ”Antingen vinner man eller så lär man sig”. Det känns viktigt att stötta honom i den här svåra tiden.

I Trollhättan ger också Charlotte Kalla sin syn på Northug-skandalen.

– Det är troligt tråkigt, jag blev chockad när jag såg nyheten. Det är förkastligt det som Petter gjort, men just nu är det viktigaste att han får den hjälp som han bett om, säger Kalla.

 

TV: Kalla om elfteplatsen i Alliansloppet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.