Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlsson fortsätter kommentera skidor

Foto: Robban Andersson

Jonas Karlsson är tillbaka i Vinterstudion.

SVT-profilen gör comeback och agerar både kommentator och krönikör under vintern.

"Comeback - utan att ha varit borta. Kul!" skriver han på Twitter.

– Det känns naturligtvis jättebra, Jonas är ett viktigt namn för oss, säger projektledaren Jacob Hård till SportExpressen.se.

Snart är det åter dags för SVT:s succéprogram Vinterstudion.

I februari tvingades en av programmets profiler hoppa av.

Jonas Karlssons pappa Ulf Karlsson blev landslagschef i skidlandslaget och sonen valde då att hoppa av för att inte äventyra objektiviteten.

Nyligen blev det dock klart att Ulf Karlsson lämnar sitt uppdrag - efter bara ett drygt halvår.

Meddelade på Twitter

Det betyder att det är fritt fram för Jonas Karlsson i Vinterstudion igen - och på tisdagen meddelade han på Twitter att det blir en återkomst.

"Då är det klart: jag kommer jobba som kommentator och krönikör i #Vinterstudion även denna säsong. Comeback - utan att ha varit borta. Kul!" skriver Jonas Karlsson på Twitter.

Vinterstudions projektledare Jacob Hård gläds åt nyheten.

– Det känns naturligtvis jättebra, Jonas är ett viktigt namn för oss. Han hade kunnat vara med på ett hörn ändå, men att han nu känner att han kan tycka fritt om alla skidsporter är viktigt för oss. Plus att han är en jättebra kommentator, säger han till SportExpressen.se.

Var det givet att ta tillbaka honom när beskedet om Ulf Karlssons avgång kom?

– Ja, så kändes det. Vi vred och vände på det, men alla var nog överens om att det var en given lösning.

"En duktig reporter"

Ola Bränholm skulle ju ta över efter Jonas Karlsson - accepterar han det här?

– Det gör han alldeles säkert. Jag har inte pratat med honom själv, men han är professionell så det är inga problem tror jag.

– Han kommer ju att kommentera några skidtävlingar i vinter och sedan är han en jätteduktig reporter. Han är inte på något sätt ute ur bilden. Han kommer säkert att finnas med i många sammanhang, framför allt åt reporterhållet. Sedan kommer han som sagt att kommentera lite också, säger Jacob Hård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.