Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det känns bra att få stötta Northug”

Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX / TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN/TT
Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX / TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Trots den pågående rättsprocessen runt Petter Northug så tvekar inte svenska landslagsstjärnan Calle Halfvarsson att fortsätta samarbeta med norrmannen.

Tvärtom.

Nu kan SportExpressen avslöja att samarbetet i stället utvidgas.

– Det känns bra att kunna stötta Petter i det han går igenom, säger Calle Halfvarsson. 

Redan nästa helg kommer Halfvarsson att åka i tävlingskläder från Northug.  

Det var i augusti som den norske superstjärnan Petter Northug stoppade av polisen då han körde 168 kilometer i timmen på en 110-sträcka.

Resten vet ni förmodligen.

Vid en husrannsakan hittades en mindre mängd narkotika hemma hos Northug, och på en presskonferens några dagar senare berättade norrmannen att han missbrukat kokain under en längre tid.

Det blodprov som togs i samband med polisingripande visade sig senare - precis som Northug sagt - inte innehålla några spår av droger.

Frida Karlsson: ”Bättre att förlåta än att hacka”

Men händelsen utlöste en intensiv debatt i framför allt Norge om de företag och personer som samarbetade med Northug skulle fortsätta samarbetet.

Exempelvis avbröt cykelteamet Uno X samarbetet.

Två av de svenska landslagsstjärnorna, Frida Karlsson och Calle Halfvarsson, har frontat marknadsföringen för Northugs sportglasögon i Sverige. De har tidigare båda meddelat att de inte tänker avbryta samarbetet. 

– Man får skilja på företag och person. Och alla kan vi göra fel, då tycker jag det är bättre att förlåta än att vara där och hacka, sa Frida Karlsson i september.

Calle Halfvarsson är av samma åsikt - och har nu även bestämt sig för att utöka samarbetet med Petter Northug.

Calle Halfvarsson: ”Vill stötta Petter”

Norrmannen satsar nu även på en klädkollektion med bland annat tävlingskläder - och Halfvarsson kommer att vara en del av lanseringen av den.

Varför?

– Jag har provat produkter från många olika märken. I grund och botten måste det ju vara kläder med högsta kvalitet - och där var Northug i topp, säger Calle Halfvarsson.

Och Halfvarsson är tydlig om att han vill stå bakom sin norske vän efter den turbulens som uppstått runt Northug.

– Det känns bra att kunna stötta Petter i det han går igenom, säger Calle Halfvarsson.

Han fortsätter:

– Han är på väg tillbaka i god form, och jag vill gärna jobba vidare med någon jag känner så bra och har en bra relation med.

Nästa helg är det tävlingspremiär i Bruksvallarna för Calle Halfvarsson och resten av den svenska eliten i Bruksvallarna. Och den kommer alltså Halfvarsson att genomföra i tävlingskläder från Northug.

 

LÄS MER. Petter Northugs livsförändring efter skandalen 

LÄS MER. Norska landslagsåkarna: ”Northug har lurat hela världen” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.