Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kallas varma gest – skänker prispengar

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla går in som ambassadör för organisation Bris, Barnens rätt i samhället.

Skidstjärnan kommer också att skänka sina prispengar från de stundande SM-tävlingarna till Bris. 

– Jag känner mig extra peppad på att ta på mig nummerlappen nu, säger Kalla. 

I går kunde SportExpressen berätta om Charlotte Kallas nya samarbete med Bris. Den nyblivne OS-guldmedaljören kommer att fungera som ambassadör åt organisationen, som syftar till att erbjuda stöd åt barn. 

– Jag är jättestolt över att få gå in som ambassadör. Det är en jätteviktig aktör för barns mående. Det är enkelt att komma i kontakt med Bris och många barn känner till det. Förra veckan släpptes en rapport om barns dåliga mående, och den slog fast att det är viktigt att sätta in åtgärder tidigt, säger Kalla. 

– Det går verkligen att påverka sin situation om man får rätt stöttning. Det är bara ett telefonsamtal bort.

Kalla skänker prispengar

Kalla har också beslutat sig för att donera samtliga prispengar hon drar in under SM-tävlingarna till Bris. 

– I slutet på säsongen gäller det att hitta energi och inspiration till att tävla. Nu blir det ett intensivt SM-block med fem tävlingar på sex dagar. Jag säger mig extra peppad att ta på nummerlappen nu. Hoppas att jag vinner många tävlingar så att jag kan dra in pengar åt den här fina organisationen, säger Kalla. 

"Finns orimliga förväntningar"

Kalla ringde själv inte Bris i sin ungdom, men hon hoppas att alla som har behov av stöttning känner sig bekväma med att ta kontakt. 

– I efterhand har jag tänkt att det hade varit en jättestor tillgång. Om jag hade varit lite modigare. Om jag hade börjat resan till att känna mig själv ännu tidigare, säger hon. 

– Det finns ett tabu kring psykisk ohälsa. Jag hoppas kunna bidra till att lyfta det och sudda ut de här orimliga förväntningarna som finns på unga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.