Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallas vändning – efter Marit Björgens besked

Charlotte KallaFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Marit BjörgenFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Här tävlar de tillsammansFoto: HEIDI KOIVUNEN /IBL ALL OVER PRESS FINLAND

Marit Björgen lägger ner karriären.

Nu berättar Charlotte Kalla att beslutet fick henne att göra om i upplägget för sin egen säsong.

”Då ändrade jag mig”, skriver Kalla på Instagram.

Det var förra veckan som det stod klart att tidernas mest framgångsrika skidkarriär är över.

Marit Björgen, med åtta OS-guld hemma i prisskåpet, meddelade att hon lägger ner sin elitsatsning i och med de norska mästerskapen.

Efter beskedet hyllades norskan stort av profiler från hela skidvärlden. Bland dem fanns Charlotte Kalla.

”Marit är en idol, förebild, inspirationskälla. Marit som skidåkare har betytt mycket för mig men ännu mer hennes egenskaper vid sidan av idrotten. Klok, omhändertagande, generös, positiv”, sa Kalla i ett uttalande.

 

LÄS ÄVEN: Petas – efter stort missnöje bland åkarna 

Charlotte Kalla klar för Trondheim Ski Show

Nu står det klart att de två skidgiganterna får mötas i en sista duell. Björgen och Kalla kommer båda att ställa upp i jippotävlingen Trondheim Ski Show som äger rum på onsdag.

Detta efter att Kalla beslutat sig att ta upp tävlingssäsongen igen. Tidigare hade 30-åringen tagit beslutet att avsluta sin säsong, men nu meddelar svenskan att hon inte kunde motstå möjligheten att ställas mot Marit Björgen en sista gång.

”Hade ju egentligen avslutat säsongen men när jag fick frågan att tävla mot Marit Björgen nu på onsdag i Trondheim Ski Show ändrade jag mig!”, skriver Kalla på Instagram.

Även profiler som Petter Northug och Emil Iversen deltar i showtävlingen. Från Sverige får Kalla sällskap av skidskyttehjälten Sebastian Samuelsson.

 

LÄS MER: Så var världscupen i längdskidor – vinnare och svenska placeringar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.