Foto: SVT.
 Foto: SVT.

Kallas våldsamma fall: "Vilken otur!"

Publicerad

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Charlotte Kalla ramlade i Tour de Ski - igen.

Polskan Justyna Kowalczyk gick omkull och drog med sig både Kalla och Stina Nilsson.

– Man blir less och arg, säger Nilsson.

Därefter stod Kalla för en imponerande upphämtning.

– Ska det jävlas så ska det jävlas rejält. Det som händer i dag är skit, säger Kalla i SVT.

– Jag ber om ursäkt, det var mitt fel, säger Kowalczyk.

I gårdagens sprint föll hela tre svenskor: Charlotte Kalla, Hanna Falk och Stina Nilsson.

Kalla blev utslagen redan i kvartsfinalen, och var besviken när hon stormade igenom den mixade zonen efter tävlingen.

I dag föll hon igen. Det var på det sista varvet som polskan Justyna Kowalczyk föll - och drog med sig både Kalla och Stina Nilsson. Kalla föll utanför spåret, och rullade ner för en slänt.

– Det irriterande att det ska ta slut på det där sättet. Fanns ingenstans att ta vägen när hon föll, men det är inte med mening man faller. Hon var förbi och bad om ursäkt, säger Kalla.

– Det är käftsmäll på käftsmäll, det går emot henne lopp efter lopp. I dag har hon ingen chans när Kowalczyk lägger sig på den där smala åkytan. Det är helt enkelt en jäkla otur, säger experten Anders Blomquist i SVT.

"Brukar köra bra när hon blir arg"

Fallet kostade såg ut att ha kostat många sekunder i jakt på den norska ledartrion som utgjordes av Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng. Men Kalla lät sig inte nedslås efter fallet. Svenskan åkte upp sig från femtonde till åttonde plats, och den sista kilometern hade hon samma åktid som Therese Johaug.

– Hon brukar köra bra när hon blir riktigt arg, säger Blomquist.

Johaug tog hem dagens lopp över 10 kilometer klassiskt. Tvåan Ingvild Flugstad Östberg leder dock fortfarande totalställningen i touren.

– Det känns tungt nu. Inte särskild glädjande att kolla på hur det står i totalen. Jag får försöka göra bra ifrån mig i totalen och ta med mig enskilda prestationer, säger Kalla.

Kowalczyk: "Ber om ursäkt"

Stina Nilsson:

– Då blir man bara less och arg och vill i mål. Mitt lopp dog väl lite där och då. Jag kände mig ganska less och försökte mig bara ta mig i mål. Man blir arg på incidenten.

Nilsson säger nu för första gången att hon troligtvis kommer att avsluta hela touren.

Efter loppet bad Kowalczyk om ursäkt för att hon orsakat incidenten.

– Jag ber om ursäkt, det var mitt fel. Kalla är en så himla fin tjej, jag tycker synd om henne, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag