Kallas tunga fall Foto: SVT
Kallas tunga fall Foto: SVT

Kallas tunga miss – föll direkt i sprinten

Publicerad

Charlotte Kallas sprintkvartsfinal i Tour de Ski i Oberstdorf slutade i katastrof.

Svenskan var på andra plats när hon vurpade tillsammans med två andra åkare och blev utslagen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jävla skit, sa Kalla och lämnade intervjun med SVT.

Efter en svag insats så lyckades Charlotte Kalla kämpa sig upp i täten i kvartsfinalen i Tour de Ski-tävlingarna i Oberstdorf.

Kalla låg bakom norska totalledaren Ingvild Flugstad Östberg när hon föll i en vurpa och därmed rasade ner hela vägen till femteplats.

– Det är så synd, sa SVT-kommentatorn Jacob Hård.

"Jag vet inte vad jag ska säga"

Kalla stormade ut från tävlingsområdet utan att prata med någon annan än SVT.

Och den intervjun blev kort, eftersom Kalla lämnade André Pops efter bara några frågor.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jävla skit, sa Kalla.

Norska experterna förvånade

De norska experterna var förvånade över att det gick som det gick. De menar att det inte finns någon rimlig förklaring till Kallas vurpa.

– Vad är problemet? Det var ju inte några större problem under prologen, säger Torgeir Björn enligt Dagbladet.

– Det är lite typiskt Kalla att göra bort sig i sprint. Hon var inte i närheten av några andra åkare, utan plötsligt så bara föll hon. Det är helt oförklarligt - i en utförsåkning, fortsätter han.

Björns kollega Fredrik Aukland menar att flera åkare kan ha använt för mycket klister, vilken kan ha lett till att de fastnar i utförsåkningen.

– Det är överraskande, det måste jag säga, säger Aukland enligt Dagbladet.

Andra stora svenskhoppet Stina Nilsson gick vidare från sin kvartsfinal.

 

Följ kvartsfinalerna här!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag