Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kallas stöd efter två års mardröm

Charlotte Kalla videochattade och svarade på frågor från Expressens läsare.
Charlotte Kalla.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ingvild Flugstad Östberg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

RUKA. Två år har gått sedan sist.

Men nu är Ingvild Flugstad Östberg tillbaka i världscupen. 

Inför comebacken har norskan fått stöttning från flera konkurrenter.

En av dem: Charlotte Kalla.

– Jag fick ett meddelande av henne för en liten stund sen, säger Östberg.

– Jag är så imponerad över hennes tålamod, säger Kalla. 

För två år sedan kallade Ingvild Flugstad Östberg till presskonferens i Beitostölen. Där berättade guldmedaljören från OS och VM att hon fått startförbud av det norska landslaget eftersom hon inte uppfyllde hälsokraven för att tävla.

Sedan dess har problemen fortsatt för Flugstad Östberg, som så sent som i höstas stoppades från att vara med på det norska landslagets höghöjdsläger i Italien. 

För tre veckor sedan meddelade landslaget dock att Flugstad Östberg var redo att tävla igen. I lördagens 10 kilometer i klassisk stil står norskan på startlinjen i världscupen för första gången på två år. 

– Det har varit tufft. Mycket upp och ner. Och det har funnits tillfällen då jag tappat tron på att jag skulle kunna komma tillbaka - men jag har ändå aldrig gett upp, säger Ingvild Flugstad Östberg.

Charlotte Kallas stöd till Östberg 

I samband med torsdagens träning fick 31-åringen flera hälsningar och lyckönskningar från sina konkurrenter. Bland annat av Charlotte Kalla.

– Vi sågs lite, men då skulle hon och Ebba (Andersson) i väg. Vi han inte prata så mycket, men det var hej och ”välkommen tillbaka”. Jag fick ett meddelande av henne för en liten stund sen. Det var bara roligt.

Charlotte Kalla har längtat efter att få tävla mot Flugstad Östberg i världscupen igen. 

– Vi har haft lite sms-kontakt. Det blir så otroligt långt mellan gångerna man ses och man hade ju ingen aning om att det skulle dröja till Ruka 2021, säger Kalla.

Vad skrev ni till varandra?

– Det är mest glädje nu när jag insåg att hon kommer starta i Ruka. Jag är så imponerad över hennes tålamod. 

Ingvild Flugstad Östberg är tacksam för stödet från konkurrenterna inför sin comeback. 

– Det är väldigt roligt och fint att känna så. Jag känner att jag har ett bra förhållande med de flesta av mina konkurrenter. Vi fightas i skidspåret, men jag tror att de verkligen menar det när de säger att det är kul att jag är tillbaka.

Charlotte Kalla om kramen med farfar

Charlotte Kalla fick en kram från farfar Bengt, 84 år efter målgången i premiären.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.