Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kallas nya superkropp efter hårda sommaren

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla rustar för fullt inför en stenhård vinter.

Hennes muskulatur får följarna på Instagram att häpna. 

– Vi försöker hitta nya vägar att ta några nya steg. Gör man det på rätt sätt finns det ingen risk att hon blir för stor, säger fystränaren Stefan Thomson. 

Charlotte Kallas förra säsong resulterade bland annat i fyra medaljer på OS, varav ett guld. Nästa år väntar VM i Seefeld och med det kommer förväntningar på nya pallplatser.

Men inget tyder på att Kalla låtit fysiken ta stryk av sommarens tävlingsuppehåll. På sina senaste Instagram-inlägg visar 31-åringen upp en torsomuskulatur som fått flera av hennes följare att imponeras storligen. Däribland finska tidningen Iltalehti. 

"Hennes kropp är nästan i klass med Marit Björgens", skriver Iltalehti. 

Kallas superkropp

Kalla har de senaste åren tagit hjälp av fystränaren Stefan Thomson, som kanske är mest känd för att ha hjälpt Skellefteå AIK till flera SM-guld i ishockey. Han tycker att sommaren har varit väldigt fruktsam. 

– Det har gått helt klockrent hela sommaren, utan stopp. Det känns bra, säger Thomson. 

– Vi försöker hitta nya vägar att ta några nya steg. Men vi tycker att vi har hittat rätt de sista åren. Det är mer att man försöker spetsa till vissa delar lite mer. Att försöka krydda lite.

– Det har varit målet: att få rätt kilon. Det ska vara effekt i alla kilon vi lägger till. Det har varit ett medvetet jobb, och det ser ut som att vi får resultat. 

 

LÄS MER: Kallas sorg: ”Hon var en förebild” 

 

”Det är känsligt”

Och Thomson köper jämförelserna med Björgen rakt av. 

– Det finns absolut likheter mellan dem. De är båda ganska muskulösa för att vara skidåkare. En del tjejer har lite mer anlag för det, och då ska man utnyttja det på bästa sätt. 

Hur tänker ni kring balansen – alltså att musklerna inte ska bli för tunga att släpa på ute i skidspåren? 

– Det är viktigt. Vi är ganska noga med att följa det, att hektona ska sitta på rätt plats. Det finns hjälpmedel för att mäta sånt. Det är känsligt, att styra träningen. Men styrketräningen är ändå en ganska liten del av en skidåkares träning. Gör man det på rätt sätt ser jag ingen risk att man blir för stor. 

https://www.instagram.com/p/BmqNZ5IAWTc/?hl=sv&taken-by=kalla_87

 

”Betytt otroligt mycket”

Kalla har inte hymlat med att Thomson bidragit till att hon fysiskt sett tagit jättekliv de senaste säsongerna. 

– Hans hjälp har betytt otroligt mycket. Och det känns som vårt samarbete har utvecklats för varje år som gått, har Kalla sagt tidigare. 

– Han är hur engagerad som helst! Jag får pass av honom dagligen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!