Foto: Bildbyrån.
 Foto: Bildbyrån.

Kallas hemliga start – dök upp i motionslopp

Publicerad

Äntligen ler Charlotte Kalla igen.

Efter att i största hemlighet i går kört Ica-loppet i Matfors var det en helnöjd skiddrottning som höll hov i målfållan.

- Hon pratade med alla, blev fotograferad och skrev mängder med autografer. Till slut blev jag orolig att Charlotte skulle bli kall, så jag bad henne komma in i värmen i klubbstugan, säger tävlingsledaren Peter Blomqvist.

Okej, det var inte direkt VM-motstånd och Charlotte Kalla såg loppet i första hand som en möjlighet att få ett rejält stavpass inför den kommande SM-veckan.

Men på tvåmilen i Ica-loppet - mot nästan uteslutande manligt motstånd (åkare i bra Vasaloppsklass!) - i lilla Matfors, två mil väster om Sundsvall, satte hon samtliga på plats.

Efteråt var den mörka blicken vi sett lite väl många gånger den sista tiden borta (minns den tunga fjärdeplatsen i skiathlon i Skandinaviska cupen för två veckor sedan).

Charlotte Kalla strålade på nytt.

Få visste att hon skulle ställa sig på startlinjen.

- Charlotte ringde mig i fredags och undrade om det fanns möjlighet att enbart staka sig genom tävlingen. Hon ville också veta om det fanns några killar hon kunde staka ihop med, säger tävlingsledaren i Matfors Peter Blomqvist.

Orolig för förkylning

En och en halv timme innan start i går dök ett välbekant ansikte upp och efteranmälde sig - och betalade avgiften på 200 kronor.

- Efter loppet stannade hon kvar jättelänge och jag blev lite orolig att hon skulle dra på sig en förkylning. Alla barn som ville ha autografer fick det. Sedan bjöd vi in Charlotte i värmen i klubbstugan, berättar Blomqvist.

- Hon var mycket nöjd att hon vann tävlingen och var långt före de killar hon skulle staka tillsammans med. De hade inte en chans att hänga på när det var påtagligt uppför.

Psykologen Thomas Nilsson är mental rådgivare åt Kalla, men är fåordig när SPORT-Expressen ringer upp.

- Det går som det ska och enligt plan. Vi är så nöjda och glada, är det enda Nilsson först vill säga.

Vann ett presentkort

Men det har ju verkligen gått så där senaste tiden - ska vi vara oroliga?

- Jag tycker att vi ska sluta att oroa oss. Sedan finns det andra saker vi just nu inte vet något om som skador och sjukdomar, men för närvarande går allt som det ska.

Om Kalla fick något för segern? Jo, ett presentkort på 400 kronor i den lokala mataffären.

SPORT-Expressen har sökt Charlotte Kalla.

Landslagets pressansvarige Torbjörn Nordvall:

- Det råder mediastopp för hennes del fram till SM-dagarna i Örebro, som startar på onsdag. Charlotte vill i nuläget uteslutande koncentrera sig på tävlingarna där.

 

EN I MäNGDEN. Charlotte Kalla dök oväntat upp en och en halv timme före starten i Ica-loppet i Matfors utanför Sundsvall. Kalla betalade startavgiften på 200 kronor, stakade i två mil - och vann.. Foto: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN

HETT BYTE. Efter loppet blev det autografskrivining och fotografering. Charlotte Kalla stannade länge.. Foto: BILDBYRÅN

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag