Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallas hemliga projekt – jobbat dolt i över ett år

Foto: BILDBYRÅN

Under ett års tid har hon har jobbat i hemlighet. 

Men nu är det klart.

Charlotte Kalla gör som Börje Salming och Björn Borg och använder sitt namn för att sälja produkter. 

– På deras nivå är jag inte än. Men jag är oerhört stolt över lanseringen, säger skidstjärnan. 

Hon är mitt i försäsongsträningen, brutal träningsvärk blandas med testrace på rullskidor. 

Men samtidigt som Charlotte Kalla satsar på en ny säsong i längdskidspåren så har hon under ett års tid jobbat med ett hemligt projekt. 

Och i nästa vecka lanseras en hudvårdsserie som bär hennes efternamn.

– Jag känner en stor stolthet över att det står mitt namn på produkterna, säger Charlotte Kalla som och berättar att just hudvårdsprodukter är något hon själv nyttjar mycket.

– Hård blåst, kyla, sol, det är många utmaningar året runt. Det liv jag har levt utomhus har garanterat slitit på min hy även om man inte har sett resultatet helt exakt av det än. Jag får tacka min mamma att jag alltid har varit noga med att ta hand om min hy och har använt både skyddande och reparerande produkter. 

”Vet knappt vem man är”

Kalla berättar att familjen också har varit en del av själva processen att ta fram produkterna. 

– Jag har involverat dem och tagit deras hjälp. Jag har velat ha input från dem som känner mig allra bäst. 

Erbjudanden om olika samarbeten har duggat tätt för Charlotte Kalla under hennes karriär. Men valen har inte varit självklara.

– Det är lättare i dag, med den resa som jag har gjort. Det var svårare i början när jag inte hade kommit så långt i min karriär. Jag slog igenom så himla tidigt, jag hade precis slutat gymnasiet. Då vet man knappt vem man är eller vad man vill. Man har levt rätt skyddat fram till dess och har inte behövt göra så många val. 

”Där är jag inte”

Charlotte Kalla menar att den nya satsningen är en del i vad som kommer att hända den dagen hon slutar med längdskidåkningen.

– Ambitionen har alltid varit att tänka långsiktigt och det har blivit tydligare med åren vad jag vill stå för. Jag skulle tycka det var jättekul den dagen jag känner mig färdig med skidorna att kunna lägga ännu mer tid på samarbeten. Just nu är det väldigt sparsamt hur jag har möjlighet att engagera mig. 

Ditt egna namn, ”Kalla”, pryder produkter nu. Känner du att du går i stjärnor som Björn Borg och Börje Salming fotspår med egna märken?

– Haha, nej så stor som Borg och Salming är jag verkligen inte än. Men det känns häftigt att ha sitt namn där. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.