Charlotte Kalla har lagt upp sin OS-plan. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNCharlotte Kalla har lagt upp sin OS-plan. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla har lagt upp sin OS-plan. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Marit Björgen är en av Kallas rivaler i OS. Foto: NILS PETTER NILSSONMarit Björgen är en av Kallas rivaler i OS. Foto: NILS PETTER NILSSON
Marit Björgen är en av Kallas rivaler i OS. Foto: NILS PETTER NILSSON
Björgen och Kalla är också goda vänner. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNBjörgen och Kalla är också goda vänner. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Björgen och Kalla är också goda vänner. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Kallas hemliga plan – med konkurrenten

Publicerad

Charlotte Kalla väljer bort landslagets läger i Japan och laddar i stället för OS i Seiser Alm.

Vem mer som kommer vara där? Marit Björgen.

– Jag hoppas verkligen att vi kan hjälpa varandra, säger Kalla.

Längdlandslaget kommer att göra sin OS-uppladdning i japanska Sapporo, men Charlotte Kalla går sin egen väg.

Precis som SportExpressen tidigare rapporterat väljer hon i stället att spendera den sista tiden inför mästerskapet i Seiser Alm, Italien.

Anledningen: Den höga höjden.

– Planen är att vi ligger där i 10-12 dagar, säger hennes personlige tränare Magnus Ingesson.

Men hon kommer inte att vara ensam.

https://www.instagram.com/p/Ba1Tu1nF8Zz/?hl=sv&taken-by=kalla_87

Tränaren skämtade

Marit Björgen har nämligen bestämt sig för att göra samma sak, trots att det norska landslaget har andra planer. Och de båda storstjärnorna – som är rivaler i spåret, men vänner vid sidan av – har redan hunnit prata ihop sig om uppladdningen.

– Vi har reflekterat över det, att hon kommer att vara på höjd och att jag kommer att vara på höjd… på samma ställe, säger Kalla och ler lite lurigt.

 

LÄS MER: Vinterstudion 2017/2018 – schema och tv-tider 

 

Ni har reflekterat över det?

– Ja, det var väl ett konstaterande så.

Så sent som i helgen gjorde Charlotte Kalla och Marit Björgen ett träningspass ihop under glaciärlägret i Val Senales. Magnus Ingesson skämtade då om att Björgen pressar Kalla alldeles för hårt. ”Charlotte är numera bränd och får inte träna mer med Marit”, skrev han med glimten i ögat.

Men fler pass lär det bli.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1912787092382786

"Träffas ganska mycket"

Kalla slingrar sig länge, men erkänner till sist att hon och Björgen med största sannolikhet kommer att hjälpa varandra i Seiser Alm innan det bär av mot Pyeongchang.

– Det är en så pass liten ort vi är på, så… Förhoppningsvis finns det massvis med spår där så att man kan ta en lång sväng, men man brukar ändå träffas ganska mycket.

Men det är väl inga konstigheter att träna lite ihop?

– Nej, verkligen inte.

Och då kan man passa på att hjälpa varandra?

– Ja, jag hoppas verkligen att vi kan hjälpa varandra.

OS i Pyeongchang avgörs 9-25 februari.

Världscupen startar redan den 23 november med tävlingar i finska Ruka.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag