Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kallas fina gest: ”Det är något jag brinner för”

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Charlotte Kalla är storfavorit i SM.

Och hon vet vad hon ska göra med de eventuella prispengarna från Sundsvall.

Skänka dem till organisationen Bris.

Charlotte Kalla gjorde succé under OS i Pyeongchang med guld i skiathlon och silver i 10 kilometer fristil, stafett och sprintstafett.

Strax efter medaljregnet i Sydkorea stod det klart att den svenska skiddrottningen inlett ett nytt samarbete med organisationen Bris (Barnens rätt i samhället).

– Det är en så skön känsla när man får lätta på trycket och känna att någon annan också bär på den hemligheten som ofta tynger en. Det är de sakerna som skapar oro, som ligger där och ältas i hjärnan fram och tillbaka, sa Kalla i Bris-podden i höstas.

– Det känns fruktansvärt att barn ska känna sig ensamma. Det är nog den största känslan, ensamheten… att man ska vara ensam med sina tankar, det är otroligt skrämmande.

 

LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver veta

 

Kallas fina gest: Skänker prispengarna

I veckan inleds SM-veckan i Charlotte Kallas hemstad Sundsvall och 31-åringen är som vanligt storfavorit i flera klasser. 

Nu har Kalla bestämt sig för att skänka alla eventuella prispengar från SM-veckan till Bris. 

”En av de viktigaste saker Bris gör är att de bidrar till ett bättre samhälle för barn, något jag brinner för! Precis som under förra SM-veckan kommer jag i år att skänka eventuella prispengar till Bris”, skriver hon på Instagram. 

Förra året blev det SM-guld i tre distanser; 10 kilometer fristil, 15 kilometer fristil och 30 kilometer klassiskt. Inför förra årets SM-vecka i Skellefteå uttryckte hon sig så hät angående löftet till Bris:

– Jag känner mig extra peppad på att ta på mig nummerlappen nu.

 

LÄS MER: Skid-VM 2019 – allt du behöver veta

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!