Charlotte Kalla är just nu på träningsläger i Saxnäs. Foto: NILS JAKOBSSONCharlotte Kalla är just nu på träningsläger i Saxnäs. Foto: NILS JAKOBSSON
Charlotte Kalla är just nu på träningsläger i Saxnäs. Foto: NILS JAKOBSSON
Kalla under ett träningspass i Saxnäs. Foto: NILS JAKOBSSONKalla under ett träningspass i Saxnäs. Foto: NILS JAKOBSSON
Kalla under ett träningspass i Saxnäs. Foto: NILS JAKOBSSON
Magnus Ingesson är Kallas personliga tränare. Foto: ANDERS WIKLUND/TTMagnus Ingesson är Kallas personliga tränare. Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Magnus Ingesson är Kallas personliga tränare. Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Kallas besked: Kan lägga av redan 2019

Publicerad

Charlotte Kalla börjar se slutet på karriären.

OS 2018 och VM 2019 kan bli hennes sista mästerskap i det svenska landslaget.

– Det känns rimligt, säger Kalla till Dagens Nyheter.

Förra vintern slutade med en makalös comeback och tre VM-medaljer.

Nu laddar Charlotte Kalla för en ny säsong i skidspåren och precis som i fjol gör hon det på sitt eget sätt. Hon har klivit ur landslaget tillfälligt för att kunna träna med sin personlige tränare Magnus Ingesson.

Det är den bästa lösningen, förklarar hon. Men det finns också baksidor, som att tvingas vara ifrån alla lagkompisar till exempel.

– Ja, det var det jobbigaste med beslutet, att jag inte kommer att få hänga med dem. Jag trivs ju väldigt bra i gruppen, berättar Kalla när SportExpressen besöker henne under lägret i Saxnäs.

 

LÄS ÄVEN: Charlotte Kalla osäker på Johaug: "Blir intressant" 

Ser 2019 som slutet

Nio år har gått sen Charlotte Kalla vann Tour de ski och fick sitt stora genombrott. Hon trivs fortfarande väldigt bra med skidåkarlivet, samtidigt som hon inser att karriären börjar lida mot sitt slut.

I en intervju med Dagens Nyheter förklarar Kalla att hon ser 2019 som slutet.

– Det känns rimligt. 2020 är det inget mästerskap. Samtidigt tycker jag att det känns väldigt nära i tid. I så fall är det näst sista gången jag sitter här i Saxnäs. Det känns som att det finns så mycket mer att utforska och utveckla.

Om hon väljer att lägga av 2019 har hon två mästerskap kvar. OS 2018 som avgörs i sydkoreanska Pyeongchang kommande vinter och VM i österrikiska Seefeld som väntar vintern därpå.

Charlotte Kalla fyller 30 år i sommar.

 

LÄS ÄVEN: Teodor Petersons lycka: "Vår son är äntligen här!"  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag