Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallas besked: Kan lägga av redan 2019

Charlotte Kalla är just nu på träningsläger i Saxnäs.
Foto: NILS JAKOBSSON
Kalla under ett träningspass i Saxnäs.
Foto: NILS JAKOBSSON
Magnus Ingesson är Kallas personliga tränare.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Charlotte Kalla börjar se slutet på karriären.

OS 2018 och VM 2019 kan bli hennes sista mästerskap i det svenska landslaget.

– Det känns rimligt, säger Kalla till Dagens Nyheter.

Förra vintern slutade med en makalös comeback och tre VM-medaljer.

Nu laddar Charlotte Kalla för en ny säsong i skidspåren och precis som i fjol gör hon det på sitt eget sätt. Hon har klivit ur landslaget tillfälligt för att kunna träna med sin personlige tränare Magnus Ingesson.

Det är den bästa lösningen, förklarar hon. Men det finns också baksidor, som att tvingas vara ifrån alla lagkompisar till exempel.

– Ja, det var det jobbigaste med beslutet, att jag inte kommer att få hänga med dem. Jag trivs ju väldigt bra i gruppen, berättar Kalla när SportExpressen besöker henne under lägret i Saxnäs.


LÄS ÄVEN: Charlotte Kalla osäker på Johaug: "Blir intressant" 

Ser 2019 som slutet

Nio år har gått sen Charlotte Kalla vann Tour de ski och fick sitt stora genombrott. Hon trivs fortfarande väldigt bra med skidåkarlivet, samtidigt som hon inser att karriären börjar lida mot sitt slut.

I en intervju med Dagens Nyheter förklarar Kalla att hon ser 2019 som slutet.

– Det känns rimligt. 2020 är det inget mästerskap. Samtidigt tycker jag att det känns väldigt nära i tid. I så fall är det näst sista gången jag sitter här i Saxnäs. Det känns som att det finns så mycket mer att utforska och utveckla.

Om hon väljer att lägga av 2019 har hon två mästerskap kvar. OS 2018 som avgörs i sydkoreanska Pyeongchang kommande vinter och VM i österrikiska Seefeld som väntar vintern därpå.

Charlotte Kalla fyller 30 år i sommar.


LÄS ÄVEN: Teodor Petersons lycka: "Vår son är äntligen här!"  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.