Charlotte Kalla. Foto: Pedersen, Terje
Charlotte Kalla. Foto: Pedersen, Terje

Kalla utslagen redan i kvartsfinal i sprinten

Publicerad

Charlotte Kalla slogs ut redan i kvartsfinal ur sprinten i Tour de Canada.

– Jag fick en bra start, men sen blev det trångt i den branta backen mot slutet, säger Kalla till SVT.

Damernas kvartsfinal i sprint bjöd på en del skrällar. Therese Johaug slogs ut och missade därmed kvällens semifinal.

Och även Charlotte Kalla slogs ut tidigt. Kalla startade i samma kvartsfinal som den norska ledaren av sprintcupen Maiken Caspersen Falla. Svenskan startade bra och var inledningsvis i ledning men tappade sedan och slutade fyra i mål. Tiden räckte inte för att kvala in till de två semifinalerna.

– Jag fick en bra start, sen blev det trångt i den branta backen i slutet, jag försökte ha blicken uppe över krönet, men de andra var vassare i dag. Jag hade hellre gått längre än så här men det var snabba brudar, säger Kalla till SVT.

Nilsson vann

Det blev dock ändå en svensksuccé i sprinten.

Stina Nilsson tog hem finalen i kamp med fyra norskor.

Ida Ingemarsdotter tog sig också till final men slutade på sjätte plats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag