Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla: ”Skulle skada både dem och mig”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla har varit tydlig med sin åsikt gällande spelreklam.

Skidlandslagets nya sponsor? Svenska spel.

Men de kommer inte få använda superstjärnan som frontfigur.

– Det skulle skada både dem och mig, det är ingen som skulle vinna på det, säger hon till Dagens Nyheter. 

Flera svenska idrottsstjärnor har synts i diverse reklamsammanhang för spelbolag.

Zlatan Ibrahimovic och Sarah Sjöström för att nämna två av de största. Men Charlotte Kalla har varit tydlig med vad hon tycker om spelreklam och under förra våren berättade hon om beslutet att bojkotta spelbolagen.

Beslutet grundar sig delvis i att skidstjärnans mentale coach, Thomas Nilsson, jobbar med spelmissbruk.

– Hans profession har påverkat min inställning och kunskap kring det. Precis som med andra beroenden så är det så många som drabbas runtomkring, sa Kalla då.

Efteråt har Kalla hyllats för sitt ställningstagande, men när skidsäsongen drar i gång kommer hela det svenska landslaget bära Svenska spels logotyp på sina dräkter.

Charlotte Kalla kommer inte vara frontfigur

De är nämligen ny sponsor till landslaget. Charlotte Kalla har hela tiden varit medveten om att hon en dag kanske hamnar i ett läge där hon gör reklam för ett företag som hon skulle tacka nej till att ha som personlig sponsor.  

– Vi är beroende av sponsorer för att kunna finansiera den här verksamheten. Redan när jag kom med i juniorlandslaget blev jag medveten om att någonstans kommer pengarna ifrån. Vill vi konkurrera med de andra är det de här förutsättningarna som finns, säger Kalla till Dagens Nyheter.

Hon berättar vidare att hon har varit i kontakt med både skidförbundet och Svenska spel och meddelat att hon givetvis kommer bära logotypen på sina kläder, men att hon inte tänker vara någon frontfigur för spelbolaget i andra sammanhang.

– Jag känner mig mig neutral (mot Svenska spel) som jag gör mot alla andra av förbundets företag. Men jag känner mig inte beredd att sticka ut och vara en person som ska lansera något om det kommer att vara kampanjer, säger Charlotte Kalla.