Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kalla saknas i truppen: ”Är bara att gilla läget”

Charlotte Kalla tappade 52 sekunder på täten under sin sträcka i Lillehammer.
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Efter missräkningen i Lillehammer:

Charlotte Kalla, 34, är inte med i den svenska truppen till världscupen i Davos.

Och precis som SportExpressen tidigare har berättat gör stjärnorna Oskar Svensson och Jens Burman comeback i landslaget.

Till helgen väntar världscupen i Davos för Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och de andra svenska stjärnorna, men ett etablerat namn saknas. 

När landslagschefen Anders Byström i dag presenterade den svenska truppen var det med ett par förändringar jämfört med den svenska uppställningen i Lillehammer.

”Inte på topp”

Charlotte Kalla svarade för två svaga insatser den senaste helgen, både i tio kilometer fristil och på sin sträcka i stafetten – 34-åringen tappade 52 sekunder på täten. Och efter loppet sade hon:

– Jag får fundera på vad som händer framöver.

Anders Byström:

– Charlotte är inte på topp nu - vare sig mentalt eller fysiskt.

Ska träna på hemmaplan

Och i truppen till Davos saknas Kalla. 

– Vi har tillsammans lagt en plan som innebär träning på hemmaplan de närmaste tio dagarna, säger Magnus Ingesson, damtränare i landslaget på förbundets hemsida och fortsätter:

– Charlottes form har tidigare i höst och i början på vintern varit väldigt bra så vi vet att kapaciteten finns. Vi vet också att tävlingsglädjen är där. Därför tror vi att en omstart hemma kan göra henne totalt starkare i spåret.

Världscuptävlingarna i Lillehammer blev en rejäl missräkning för Kalla. Hon blev 39:a i fristilsloppet och tappade nästan en minut på täten i stafetten, där hon var körde i det svenska andralaget.

– Jag vet att jag har mer att bjuda på och med en kortare träningsperiod hoppas jag att kroppen responderar bra i kommande tävlingar. Det är bara att gilla läget, ladda om och komma igen, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Även Marcus Grate står över tävlingarna i Davos. Han gjorde en fin sprint i Lillehammer och nådde finalen, men har efter det fått känningar i luftvägarna.

Stjärnorna gör comeback

Som SportExpressen tidigare har berättat gör de två bästa herrarna, Oskar Svensson och Jens Burman, comeback. Två välkomna tillskott i herrtruppen, som hade det tungt helgen som gick.

– Det har ju varit planen hela tiden för Oskar. Han är väl inte på topp ännu - men han är på rätt väg, säger Anders Byström.

– Det ser bra ut nu för Jens. Han har fått många positiva svar den sista veckan. Så det ska bli väldigt kul att se vad han kan göra i Davos.

Svenska truppen till Davos

Damer

Ebba Andersson, Piteå Elit

Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK

Anna Dyvik, IFK Mora SK

Johanna Hagström, Ulricehamns IF

Moa Hansson, Falun-Borlänge SK

Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF

Moa Lundgren, Åsarna IK

Moa Olsson, Falun-Borlänge SK

Emma Ribom, Piteå Elit


Herrar

Gustaf Berglund, IFK Mora SK

Jens Burman, Åsarna IK

Jonas Eriksson, IFK Mora SK

George Ersson, Falun-Borlänge SK

Calle Halfvarsson, Sågmyra SK

Johan Häggström, Piteå Elit

Leo Johansson, Falun-Borlänge SK

Anton Persson, Falun-Borlänge SK

William Poromaa, Åsarna IK

Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK

Karl-Johan Westberg, Borås SK


Skidsnack knyter ihop världscupen i Lillehammer

Alla snackisar från världscupen i Lillehammer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.