Charlotte Kalla i "Skavlan". Foto: SVT
Charlotte Kalla i "Skavlan". Foto: SVT

Kalla: "Redan där fanns det ett tvivel"

Publicerad

Charlotte Kalla slutade femma i den totala världscupen den här säsongen.

Ett resultat hon inte är särskilt nöjd med.

– Jag lyckades inte leva upp till mina egna förväntningar, säger hon i SVT:s Skavlan.

Efter två säsonger med stora triumfer vid OS i Sotji 2014 och VM i Falun 2015 så gick Charlotte Kalla in i den här säsongen med fokus på den totala världscupen.

I SVT:s Skavlan så berättar hon att hon inte såg säsongen som ett mellanår - utan som en "kittlande utmaning".

– Jag hade höga förväntningar inför säsongen. Jag tyckte att det skulle bli superspännande att ta mig an den totala världscupen och att jag skulle få tävla så mycket. Innan har jag lagt upp mitt schema med fokus på mästerskapen. Men det var inget mästerskap i år så det kändes som en kittlande utmaning när jag planerade min träning i april i fjol, säger hon i programmet.

Slagen av tre norskor

Men det blev inte den succé som Charlotte Kalla hoppades på. Redan från start var det tydligt att norskan Therese Johaug spelade i sin egen division. Men såväl Ingvild Flugstad Östberg som Heidi Weng och Krista Pärmäkoski blev för svåra för Kalla som till slut blev femma i den totala världscupen.

Ett betydligt sämre resultat än vad hon hade hoppats på.

– Jag har inte lyckats leva upp till mina egna förväntningar och definitivt inte till de förväntningar som människor runtomkring mig har haft, säger hon.

"Det fanns ett tvivel"

Hon berättar att hon med facit i hand kunde ha känt annorlunda efter de inledande tävlingarna.

– I stundens hetta var jag väl så där nöjd med att vara tvåa och trea i Kuusamo och Lillehammer. Men hade jag vetat då hur resten av säsongen skulle se ut hade jag varit supernöjd. Men redan där fanns där ett tvivel om att det inte var nog, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag