Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla om Johaugs dopingbesked

Charlotte Kalla.
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Therese Johaug.
Foto: Marius Gulliksrud / STELLA PICTURES MARIUS GULLIKSRUD

Under torsdagen slog bomben ned i skidvärlden. …

Therese Johaug har testats positivt för dopning. …

Hur Charlotte Kalla reagerar? Med chock.

– Jag vill inte tro att det är sant det som hänt Therese Johaug, säger hon i ett uttalande.

LÄS MER: Här är detaljen på paketet som kan fälla Johaug 

Therese Johaug har testats positivt för doping, efter att ha använt en salva innehållandes den förbjudna substansen clostebol. Clostebol är en anabol steroid som finns på anti-dopingorganisation Wadas lista över otillåtna medel.

Johaug höll en presskonferens vid lunch på torsdagen, där hon var mycket ledsen och förtvivlad. Tårarna rann och svor sig oskyldig.

– Det här är en utövares värsta mardröm. Men jag ska kämpa och visa alla att jag är oskyldig till det här, sa Johaug.

Svenska stjärnan Charlotte Kalla står nära Therese Johaug, och kommenterar nu nyheten i ett uttalande.

– Beskedet kom som en fullständig överraskning för mig. Jag vill inte tro att det är sant det som hänt Therese Johaug, en god vän och konkurrent. Jag tycker det är mycket trist att hon har hamnat i den här situationen, säger Kalla.

"Känner inte att jag vill det"

Sveriges andra stora stjärna, Stina Nilsson, avböjer dock att kommentera.

– Jag känner inte att jag vill det. Jag känner inte att det jag säger tillför något, säger hon.

Sveriges förbundskapten Rikard Grip sade tidigare idag:

– Man blir ju svinchockad. Jag har ingen aning eller kunskap om vad det är för ämne, eller vad är det överhuvudtaget. Något annat kan jag inte säga. Inte mer än att är chockad och förvånad, säger han.

Om dagens negativa nyhet är ett kvitto på att det norska landslaget har för dålig koll på vad åkarna stoppar i sig svarade Grip:

– Det är deras förbaskade skyldighet att ha koll på vad som gäller. Det gäller alla idrottare, oavsett vilket land det är ska man ha en organisation och stab som har koll på vad det är som gäller. Det är bara deras skyldighet. Det är ingen diskussion.

Hur ser du på det som händer i Norge just nu? 

– Oerhört tråkigt. Det påverkar en idrott som vi håller på med. Någonstans måste man verkligen ta tag i detta, och se varför såna här saker uppstår. Det måste de verkligen ta stort tag i och ta på allvar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.