Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kalla om hatet mot Haag: ”Fruktansvärt”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla och Anna Jönsson Haag vann OS-silver i stafett tillsammans i OS i Pyeongchang för precis ett år sedan.

Direkt efter loppet utsattes Haag för näthat - och uppmanades att lägga av omgående.
– Jag tycker det är fruktansvärt, säger Charlotte Kalla.

Det återstår bara en dryg vecka till skid-VM i österrikiska Seefeld. Årets höjdpunkt för världens skidelit.

Den här gången saknas dock Anna Jönsson Haag i det svenska landslaget. Efter den förra säsongen avslutade hon landslagskarriären.

Sista mästerskapet blev nu OS i Pyeongchang för Anna Jönsson Haag där hon var med i laget som vann silver i stafetten. 

Men i programmet ”Superstars” på Kanal 5 berättade Jönsson Haag om det olustiga efterspelet till stafetten i Pyeongchang.

Jönsson Haag: ”Inget man önskar någon”

– Jag går upp i mixade zonen och tar upp telefonen. Sen dyker det upp en hälsning där det står ”nu får du ta att sluta”. Jag skulle inte ha varit där och kört den där stafetten enligt många, säger Anna Jönsson Haag i programmet.

Hon fortsatte sedan:

– Så i stället för att vi jublade över silvret så får vi stå i mixade zonen och försvara det laget vi har kört med. Det är inte något man önskar att någon får uppleva.

I samma stafettlag körde Charlotte Kalla en av sträckorna. Och Kalla låter närmast bedrövad när hon får höra Jönssons Haags berättelse.

– Jag tycker det känns fruktansvärt. Att folk kan lägga fokus på något sånt. Anna hade just levererat sitt allra bästa - då ska man inte behöva tag i nåt sånt där, säger Charlotte Kalla.

– Speciellt inte när det resulterade i ett OS-silver.

Charlotte Kalla suckar innan hon fortsätter:  

– Det är ju så respektlöst gjort. Och orättvist. 

Charlotte Kalla säger att hon själv inte drabbats lika hårt av näthat.

– Men det beror också på att jag gjort ett aktivt val att inte vara så interaktiv på sociala medier. Och inte läsa så mycket kommentarer.

Charlotte Kalla. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla: ”Jag har legat på soffan”

Sedan några dagar tillbaka befinner sig Charlotte Kalla på VM-läger i italienska Seiser Alm tillsammans med Ebba Andersson och Daniel Richardsson.

Kallas senaste tävlingslopp var under SM i Sundsvall - och resultaten lämnade en del frågetecken efter sig. Inte minst sedan Kalla avbröt SM i förtid.

– Jag hade inte det överskottet inom mig som jag trodde. Därför bestämde jag mig att inte göra några fler starter efter stafetten - utan i stället dra ner på träningen och återhämta mig.

Hur då?

– Jag har legat på soffan (skratt). Och tränat mindre än jag gjort veckorna innan dess.

Så hur känns det nu?

– De riktiga svaren får du först efter du kört ett riktigt tufft pass. Och det har jag inte gjort här ännu. Men jag tror jag kommer att hitta det där överskottet - och därmed en bättre form till VM.

Charlotte Kallas första lopp i VM i Seefeld blir skiathlon lördag den 23 februari. 

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H--_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-R

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!