Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla om beslutet: "Det var jobbigast"

Kalla på SaxnäsgårdenFoto: Kalle Forssell
KallaFoto: Kalle Forssell

SAXNÄS. Charlotte Kalla bryter sig ur landslaget för att göra sin egen satsning.

På en presskonferens berättar hon mer om sitt besked – och vad som var jobbigast med att fatta beslutet.

– Mina kompisar, att säga nej till det sociala. Det är så mycket mer än träningspass. Allt man delar tillsammans. Mycket skratt, gråt, diskussioner och drömmar. Det var det svåra, säger Kalla.

Charlotte Kalla, 28, kommer inte att träna med längskidlandslagets träningsgrupp den kommande säsongen.

Storstjärnan väljer i stället att förbereda sig till nästa års VM på egen hand.

28-åringen höll under måndagen en presskonferens i Saxnäsgården där hon bland annat berättade om vad som var jobbigast med beslutet.

– Mina kompisar, att säga nej till det sociala. Det är så mycket mer än träningspass. Allt man delar tillsammans. Mycket skratt, gråt, diskussioner och drömmar. Det var det svåra, säger Kalla.¨

 

LÄS ÄVEN: Johaug om Kallas besked: "Blev chockad"

"De har inte hört av sig"

Vad har du fått för reaktioner från landslaget?

– Det är några som hört av sig. De har poängterat att det inte är långt mellan Sundsvall och Östersund, Sundsvall och Falun. Alla som har hört av sig önskar mig lycka till och tycker det är spännande. De som kanske inte tycker det har inte hört av sig.

I det nya träningsupplägget ingår ett ännu mer intimt samarbete mellan Kalla och hennes personlige tränare Magnus Ingesson.

"Utmaning att hitta tid att träffas"

– 2010 klev han av som förbundskapten och började jobba heltid som polis i Piteå. Jag bodde först i Östersund och sen i Sundsvall. Det har hela tiden varit 50-60 mil emellan oss. Det har inneburit utmaningar, att hitta tid att träffas. Det var något som jag har uppskattat väldigt mycket, att ha en närvarande tränare och inte bara höras på sms och telefon. Som vi hade möjlighet till de första åren, säger Kalla.

– Nu är jag beredd att ta ansvaret fullt ut och satsa. Kan inte säga att det här är facit, det bästa, det får vi se. Men får att vara lojal mot sig själv så är jag glad över lösningen. Men det har varit ett svårt beslut. Men väldigt skönt.

Kalla har fått utstå sin beskärda del kritik – bland annat på sociala medier.

– Jag tycker det är jobbigt med folk som ska tycka och tänka saker. Det är en ganska enkel lösning att inte söka upp forum där det tycks och tänks.. Det jobbiga hade varit om jag i framtiden känner att jag inte vågade göra det jag tror på. Det är jättedumt att vara inte vara lojal mot sig själv, säger Kalla.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.