Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla missar även världscuppremiären

Foto: Erik Mårtensson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla missar världscuppremiären i längdskidor nästa vecka, det bekräftar tränaren Magnus Ingesson för Aftonbladet.

– Hon kommer inte att åka i Ruka. Det kan jag säga, det går inte, säger han till tidningen.

Kalla testade positivt för covid-19 i förra veckan och är ännu inte tillbaka i ordentlig träning. Hon är däremot symptomfri sedan i måndags, enligt Ingesson.

– Hon har börjat röra sig lite men att kalla det träning är att ta i, säger han till Aftonbladet.

Skidstjärnan får än så länge aktivera sig genom att gå promenader.

– Vi får vara försiktiga med resan tillbaka. Det är inte som en vanlig förkylning. Vi jobbar med ”Pliggen” (skidlandslagets läkare Per Andersson) för att komma tillbaka till ordentligt nivå. Vi tar det säkra före det osäkra, säger Ingesson.

Efter att ha fått förkylningssymptom i form av ont i huvudet och lätt feber testade 33-åringen positivt för viruset. Själv sade hon efter det positiva testet att:

”Jag mår bättre i dag och är fortsatt optimistisk om ett snabbt tillfrisknande.”

Snart stod det ändå som väntat klart att hon skulle missa helgens Sverigepremiär i Bruksvallarna.

– Vi har sagt att hon inte ska kasta sig ut i spåren om hon inte är på den nivån hon vill vara. Vi får ta det vecka för vecka och se när kroppen svarar bra. Vi har mycket data på Charlotte och kan se hur hon ligger till, säger Ingesson till Aftonbladet. 

Det står sedan tidigare klart att Kalla inte kommer till start i helgens svenska skidpremiär. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.