Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla snuvades på krossen efter miss

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla avslutade skidsäsongen med att åka snabbast av alla över 15 km. 

Efteråt erkände 32-åringen ett oskyldigt misstag.

”Nu väntar spännande timmar om det blir en diskvalifikation”, skriver hon på instagram.

Till slut straffades Kalla med tidstillägg och slutade tvåa bakom Jessica Häggqvist.

Eftersom skidsäsongen 2019–2020 inte kunde fullföljas som planerat valde svenska skidförbundet att runda av med ett virtuellt skejtlopp på 15 kilometer.

Samtliga svenska skidåkare som ville delta i säsongsavslutningen hade fram till klockan 12 på söndagen på sig att avsluta det virtuella loppet, som ska köras på valfri plats på snö i landet. Alla åkare var tvungna att rapportera in sitt resultat före klockan 13 via mobiltelefon eller en träningsklocka.

Charlotte Kalla snabbast av alla

Charlotte Kalla körde sin sträcka på Södra Berget i sin hemstad Sundsvall. 

”Tävlingssäsongen 19/20 är avslutad för min del. Tillsammans med @skiteamswexc åkte jag ett virtuellt skejtlopp på fantastiska förhållanden på Södra Berget!”, skriver 32-åringen på Instagram.

När alla tider var inrapporterade vid klockan 13 stod det klart att Kalla var snabbast av alla. 32-åringen åkte på tiden 37:58 före Jessica Häggqvist på 39:20 och Lina Rydén på 44:02.

Där bakom slutade landslagsmeriterade Hanna Falk på fjärdeplats och Rebecca Öhrn på åttondeplats.

Kallas ”straffades” efter missen

Efter loppet frågetecken om Kalla åkte hela 15 kilometer – eller inte?  

”Min beräkning av sträcka höll däremot inte, fick endast 14,2 km på min klocka så nu väntar spännande timmar om det blir en diskvalifikation”, skriver Kalla på Instagram.

Svenska skidförbundet svarar i en skämtsam passning till Kalla:

”Ajabaja. Juryn sitter i möte nu”, skriver de.

Till slut stod det klart att Kalla straffades med ett tidstillägg på två minuter och en sekund, och därmed halkade ner till en andraplats bakom Jessica Häggqvist.

På herrsidan var Hugo Jacobsson, 23, från Falun Borlänge SK snabbast av alla i den virtuella säsongsavslutningen. Han slog bland andra Jens Burman och Jörgen Brink.

Världscupen tog slut i samband med att landslaget skulle avsluta säsongen i USA och Kanada i mitten av mars. Tävlingarna stoppades dock på grund av coronavirusets utbrott.

https://www.instagram.com/p/B-l5zmghEe8/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.