Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla isolerad efter symtom på covid

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla har symptom på covid-19. 

Skidstjärnan har isolerats. 

– Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott, säger Kalla i ett pressmeddelande. 

På onsdag samlas skidlandslaget för träningsläger och primärupptakt i Bruksvallarna. 

Men en stjärna finns inte med. 

Charlotte Kalla har visat förkylningssymptom i form av ont i huvudet och lätt feber. Hon har sedan dess varit isolerad i väntan på ett provsvar. Hon har även haft en tät kontakt med landslagsläkaren Per Andersson. 

– Charlotte har följt alla rutiner som vi satt upp men ändå sannolikt blivit smittad, säger Andersson i ett pressmeddelande.  

”Allmäntillstånd är gott”

Den 33-åriga storstjärnan kommenterade: 

– Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott. Jag är optimistisk och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Jag håller mig strikt till de smittskyddsregler som gäller och undviker kontakt med andra människor, säger Kalla. 

Landslagsledningen meddelar samtidigt att övriga i laget är friska och har inte uppvisat några symptom. 

– Först och främst hoppas vi att Charlotte snabbt ska bli frisk och må bra. Med hänvisning till det förändrade smittläget så kommer vi att se över våra rutiner och riktlinjer tillsammans med vår landslagsläkare. Vidare förbereder vi för säsongsstart, följer utvecklingen noga och vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs för att kunna genomföra träningsläger och tävlingar på ett så säkert sätt som möjlighet, säger landslagschefen Anders Byström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.