Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla har hittat ny kärlek mitt i krisen

Allt inför skidsäsongen 2019/2020.
Charlotte Kalla har hittat kärlekenFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Kalla i träning inför säsongen.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla hade det tungt stora delar av förra säsongen. 

För Dagens Nyheter berättar skidstjärnan att hon träffade en ny kärlek mitt i krisen. 

Nu avslöjar Kalla för SportExpressen att kärleken är 30-åriga mäklaren Fredrik Karström.

– Vi har det bra tillsammans, säger hon.

Charlotte Kalla fick en fin inledning på fjolårssäsongen med fyra individuella pallplatser. Men efter nyår var formen inte alls lika bra, och den svenska stjärnan arbetade febrilt för att hitta tillbaka till sitt gamla jag. 

Med undantag för en imponerande stafettsträcka för Sverige i Seefeld hade 32-åringen det tungt i spåren.

I en intervju med SportExpressen berättade Kalla att formdippen fick henne att överväga om det var värt att fortsätta karriären. 

– När det varit som tyngst, när jag varit som längst i från där jag vill vara, då har det inte varit så där jättepeppande att kämpa om en... tja 15:e  plats. I det läget är det inte direkt inspirerande att tänka på nästa säsong, sa Kalla då. 

Skidstjärnan har berättat för NSD att en förkylning som hon drog på sig före jul blev startskottet på ned nedåtgående spiralen. 

Charlotte Kalla om sin nya kärlek

För Dagens Nyheter berättar Charlotte Kalla att det trots allt fanns glädjeämnen under den tuffa perioden. Hon träffade nämligen en ny partner förra vintern. DN skriver att personen i fråga inte har med skidvärlden att göra. 

– Det funkar bra. Det handlar mycket om respekt för varandra, säger Kalla till DN, som menar att hon samtidigt inte vill prata speciellt mycket om den nya relationen. 

– Jag vill ha integritet där. Jag tycker inte att andra har med det att göra, jag tycker att jag ger så mycket ändå. Jag pratar gärna om mitt liv som skidåkare, det är där jag vill inspirera andra.

– Men det (förhållandet) är inget vi smyger med utan vi visar oss öppet på stan, det har vi gjort från första början.

Under lördagen berättar Charlotte Kalla för SportExpressen att hennes nya kärlek är 30-årige Fredrik Karström, som arbetar som mäklare i Sundsvall. 

Paret har varit skrivna på samma adress sen i september.

– Det stämmer att jag har en ny pojkvän och han heter Fredrik Karström. Vi har det bra tillsammans, men jag vill inte berätta mer än så om mitt privatliv, säger Kalla i en kommentar.

Ludvig Holmberg om Kallas form: ”Orolig för henne”

Sportklubben diskuterar svenskarnas status inför säsongsstarten.