Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla avslöjar planen efter sin miljonsuccé

Så tar Kalla hjälp för att förvalta sina miljoner
Charlotte KallaFoto: BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL

Charlotte Kallas varumärke drar in flera miljoner kronor varje år.

Nu berättar skidstjärnan hur hon tar hjälp för att förvalta pengarna.

– Mitt nätverk betyder jättemycket för mig, säger Kalla till DI TV.

Charlotte Kalla är en av Sveriges mest framgångsrika skidåkare genom tiderna, med flera OS-guld och VM-guld på meritlistan. Både på och utanför spåren är hennes varumärke starkt, vilket syns i hennes bolag Charlotte Kalla AB.

De senaste två åren har bolaget gått med över 10 miljoner kronor i vinst och i dag finns det en upparbetad vinst på över det dubbla.

Förutom rena prispengar från det nationella och internationella skidförbundet bygger 32-åringen sin inkomst på bland annat sponsorskap. Företag som Polarbröd, LKAB och Kronans apotek är med och bidrar.

– Jag jobbar nära med alla samarbetspartners. Det har varit en spännande resa från när jag slog igenom under Tour de ski 2008, säger svenska stjärnan till DI TV.

”Jag ser det som en utbildningsresa”

Kalla berättar att hon tar hjälp för att investera sina pengar på bästa sätt. Personer i hennes närhet guidar skidstjärnan för att få inkomsterna att öka i ett långsiktigt perspektiv.

– Det är bra att skapa uppbackning varje år. Jag ser det som en utbildningsresa och har omgett mig med duktiga rådgivare som jag har stort förtroende för. Mitt nätverk betyder jättemycket för mig, säger Kalla till DI TV.

Skidstjärnan är halvvägs in i årets säsong och har tidigare tvekat om framtida satsningar mot VM nästa år och OS 2022 i Peking. Kalla har däremot en bild av vad hon vill göra den dagen hon lägger skidorna på hyllan.

– Jag hoppas kunna jobba i projekt som liknar min skidsatsning. Jag har blivit expert på att sätta upp långsiktiga mål med deadlines och sedan kunna utvärdera resultatet. Jag ska inte stänga några dörrar för att det blir något inom entreprenörskap, säger Charlotte Kalla och fortsätter: 

– Fast just nu fokuserar jag på hur jag ska kunna bli ännu snabbare i spåren.

Nästa världscuptävling för Kalla är distansloppet i Falun kommande helg.

Kalla: ”Drömde om att vara kioskägare”

Avslöjar sitt oväntade drömjobb som liten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.