Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Avslutar landslagskarriären

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hanna Falk, 31, avslutar sin landslagskarriär. 

Den meddelar hon på Instagram. 

Jag har fått uppleva så mycket med så många fina människor. Tack till alla som varit en del av denna resa”, skriver hon. 

Hanna Falks största meriter är fyra världscupssegrar sprint. Den senaste tog hon i Falun 2018. Hon har även tre SM-guld i sprint på meritlistan. 

Men nu är alltså landslagskarriären, som har varat över elva år, slut, meddelar Falk på sin Instagram. 

”Jag har vunnit, förlorat, skrattat, gråtit, krigat, stått upp för mig själv och utvecklats på alla plan. Jag har fått uppleva så mycket med så många fina människor. Tack till alla som varit en del av denna resa”, skriver Hanna Falk på Instagram. 

Kan fortsätta med långlopp

Hanna Falk skriver samtidigt att hon inte gett upp skidkarriären helt, och utesluter inte möjligheten att satsa på långlopp i framtiden. 

”Nu ska jag ta några lugna veckor och ladda om. Jag behöver utreda ryggen lite mer för att säkert veta att den håller framöver. Jag har alltid haft en ambition och dröm om att få prova på långlopp. Jag är nyfiken på hur bra jag kan bli på att staka och hoppas verkligen kunna sätta tänderna i det projektet nästa säsong”

Hanna Falk gjorde sin sista världscupstävling på hemmaplan i Ulricehamn i våras. Hon har deltagit i två OS och tre VM. Det senaste mästerskap hon deltog i var OS i Pyeongchang 2018. Falk saknar mästerskapsmedaljer. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.