Svenska succén – stafettguld i JVM

Foto: SVENSKA SKIDFÖRBUNDET / BILDBYRÅN
Foto: TOMI MÄKIPÄÄ @TOMIMAKIPAA1 / BILDBYRÅN

Svenska tjejerna knep på lördagsmorgonen JVM-guld i stafett.

Moa Hansson avslutade starkt och säkrade guldet precis framför Ryssland.

– Jag tror aldrig jag har åkt skidor så dåligt som jag gjorde på upploppet. Man är helt slutkörd, säger Moa Hansson till TT.

Vilket pris skulle du helst vinna?

Efter två stabila sträckor av Märta Rosenberg och Lisa Eriksson tog Lisa Ingesson över och skruvade upp tempot rejält. Hon skaffade Sverige ett par sekunders ledning och gav Moa Hansson ett perfekt utgångsläge.

Spännande upplopp

Hansson såg ut att förvalta läget och föra Sverige till en säker seger – men plötsligt blev det väldigt spännande. Ryskan Veronika Stepanova tog in meter för meter mot slutet och på upploppet blev det en kamp.

Men Moa Hansson orkade hålla undan och tog sensationellt hem guldet. 

– Det känns hur bra som helst. Det är så himla roligt. Det är bland det roligaste att vinna i stafett också med det här laget, säger Moa Hansson.

Det svenska laget tillhörde inte förhandsfavoriterna i JVM-stafetten. Sverige hade tillexempel bara en åkare topp 18 i distansloppet – medan Ryssland hade tre åkare topp 10.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.