Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken tvingas nu ställa in – efter skada

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

RUKA. Teodor Peterson slutade 72:a i lördagens klassiska lopp.

Nu väljer han att stå över söndagens jaktstart - på grund av skada.

Teodor Peterson hade en tung lördag i Ruka. Sprintspecialisten vurpade under slutet av 15 kilometersloppet och körde in på en 72:a plats, nästan fyra minuter efter vinnaren Iivo Niskanen.

I söndagens jaktstart skulle Peterson ha gått ut som 67:e man - men på morgonen kom beskedet att han väljer att inte komma till start.

”Teodor fick en lätt sträckning i framsida lår och väljer att stå över dagens tävling”, skriver landslagets kommunikationschef Katarina Medveczky i ett pressutskick.

Peterson ska dock kunna vara tillbaka i träning redan under måndagen. Olof Jonsson kommer inte heller till start i jaktstarten eftersom han bröt lördagens lopp och därför stoppas från att köra vidare i minitouren.

Johannes Hösflot Kläbo går ut i ledning i herrarnas jaktstart som startar 11.25 svensk tid. Närmast jagar landsmannen Emil Iversen och Iivo Niskanen.