Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sprintcupledaren tvingas hoppa av

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Sverige har drabbats av ett tungt bakslag inför helgens världscuptävlingar i tyska Dresden. 

Sedan tidigare saknas skadade Stina Nilsson - och nu meddelar skidförbundet att Jonna Sundling, som jagar seger i den totala sprintcupen, står över tävlingarna på grund av en förkylning. 

Det svenska längdlandslaget fortsätter att brottas med skador och sjukdomar. Frida Karlsson har fått stå över tävlingar sedan hon inte klarat förbundets hälsokrav, Ebba Andersson har haft problem med en knäskada, och Stina Nilsson har drabbats av en stressfraktur på ett revben. 

Där bakom har Jonna Sundling dock haft en mycket bra säsong. 24-åringen kom tvåa i sprint i världscuppremiären i finska Ruka, och i Planica, inför jul, vann hon före Stina Nilsson. 

– Det känns jätteroligt, speciellt efter förra helgen när jag blev påkörd och föll. Det känns verkligen jättebra att jag får ut mina krafter och får nå hela vägen fram, sa hon efter loppet. 

Leder totala sprintcupen

Det har gjort att Sundling leder den totala sprintcupen före norska Maiken Caspersen Falla. Och i Tour de Ski slutade hon på en total 14:e plats. 

Men nu har även Sundling drabbats av sjukdomsbekymmer. På fredagsmorgonen meddelar förbundet i pressmeddelande att Sundling missar helgens sprinttävlingar i Dresden på grund av en förkylning. 

För svensk del får man nu bland annat sätta hoppet till Linn Svahn, som är sjua i sprintcupen. 

– Linn avstod Skandinaviska cupen i Nes i helgen för att i stället få in en träningsperiod. Det blir spännande att se om hon bevarat formen, sa damtränaren Stefan Thomson när truppen till Dresden släpptes tidigare i veckan.

I Dresden väntar individuell sprint på lördagen, samt sprintstafett på söndagen. 

Sveriges trupp i Dresden

Damer

Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK, Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, Linn Svahn, Östersunds SK, Linn Sömskar, IFK Umeå, Maria Nordström, Borås SK.

Herrar

Martin Bergström, Piteå elit, Marcus Grate, IFK Umeå, Johan Häggström, Piteå elit, Teodor Peterson, Sågmyra SK, Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, Karl-Johan Westberg, Borås SK.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.