Linn Svahn petas efter medaljmissen

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: PHILIPP GUELLAND / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

OBERSTDORF. Maja Dahlqvist och Jonna Sundling får chansen för Sverige i sprintstafetten.

Linn Svahn? Hon är inte ens första reserv.

– Hon har varit stor i stunden och sagt att det finns andra som är starkare för tillfället, säger tränaren Stefan Thomson.

Linn Svahn kom till VM som den stora guldfavoriten i sprint. Men det gick inte vägen alls.

21-åringen tog sig inte ens till final, stormade ut från arenan och landslagsledningen fick förklara att hon stördes av den axelskada hon ådrog sig under världscuptävlingarna i Ulricehamn.

Trots det skulle hon vara aktuell för start i sprintstafetten.

Men så blir det alltså inte.

Svahn ville inte köra

I stället väljer landslagsledningen att satsa på Maja Dahlqvist och Jonna Sundling.

– Jonna har visat att hon är i kanonslag just nu och Maja kommer in här med en rutin ifrån sprintstafetter och har en bra förmåga i taktiska drag. Vi känner att vi får en komplett och stark duo inför morgondagen, säger tränaren Stefan Thomson och förklarar att Johanna Hagström är reserv.

Saknas Linn Svahn på grund av skada?

– Nej, det har ingenting med någon skada att göra. Hon känner att hon inte riktigt är där just nu. Hon tycker inte det är långt borta, men har själv varit stor i den här situationen med uttagningen. Hon tycker inte riktigt att hon är där och att det finns starkare åkare för tillfället.

Var det så att hon själv tackade nej till en plats?

– Nej, vi har haft en diskussion och där har hon själv sagt att hon inte riktigt är där. Hon har varit stor i stunden och sagt att det finns andra som är starkare för tillfället, säger Thomson.

På herrsidan ställer Sverige upp med Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson.

Sprintstafetterna avgörs under söndagen.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.