Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska succén – Sundling på pallen

Anna Dyvik slutade fyra i sin första sprintfinal.
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN

TRONDHEIM/STOCKHOLM. Jonna Sundling fixade Sveriges första pallplats på Ski Tour 2020. 

I en dramatisk sprint slutade hon tvåa bakom Maiken Caspersen Falla. 

– Jag är jätteglad, säger Sundling. 

Alla svenskor tog sig vidare från prologen till kvartsfinal, men när allt skulle avgöras var det bara två som var kvar. Jonna Sundling och Anna Dyvik.

Sundling var inblandad i en namnkunnig och högdramatisk semifinal där hon knep andraplatsen och säsongens succéåkare Linn Svahn åkte ut. 

Så i finalen kunde Svahn inte utmana – i stället blev det Sundling och den norska fantomen Maiken Caspersen Falla som fick göra upp. 

Det var Falla som drog tåget men Sundling orkade följa.

Slutligen på upploppet orkade dock Sundling inte med att gå om och fick nöja sig med en andraplats.

– Jag är jätteglad men samtidigt lite arg att jag inte kan ta den sista kurvan bra och få med mig farten in, säger Sundling efteråt. 

Sundlings revansch: ”Viktigt för mig”

Hon märkte att det spårval hon gjorde i semifinalen inte var det bästa, så hon la om taktiken inför finalen. Men hon tog inte kurvan tillräckligt bra för att kunna knipa förstaplatsen.  

– Jag fick inte med mig farten för det var ganska mycket modd där, sen var det som det var. Jag hade jättebra glid och fästet var top notch. Jag vet inte hur jag kunnat göra kurvan annorlunda, men jag är lite besviken över det, säger hon och fortsätter: 

– Det blev norsk seger, men en svensk pallplats. 

Sundling medger att segern inte bara var viktig för Sverige som landslag utan även för henne personligen. 

– Jag var revanschsugen och det här är min andra pallplats i klassisk stil, så det var väldigt viktigt för mig. Det är väldigt bra för mitt självförtroende att åkningen funkar och jag levererar när jag får så bra skidor. .

Anna Dyvik slutade fyra i finalen.


Sundling: ”Hoppas andra tycker det är kul också”

Jonna Sundling blev tvåa i sprinten i Trondheim. Hon hoppas att det kan lyfta hela svenska laget.

Sundlings supersprint – blir tvåa

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.