Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensson tvåa efter dramatik

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: SVT

FALUN/STOCKHOLM. Succé för Oskar Svensson. 

25-åringen tog en pallplats efter en jätterysare. 

– Det är jättekul, speciellt för att det är på hemmaplan, säger Svensson till SportExpressen. 

Johannes Hösflot Kläbo vann sprinten i Falun. 

Det var i början av januari som Oskar Svensson tog sin första sprintseger i karriären när han vann etappen i Tour de ski. Segern var den första på herrsidan i världscupen sedan 2017, då vann Marcus Hellner. 

Nu var det dags igen. 

Svensson tog sig hela vägen till final och väl där stod 25-åringen för en jätteinsats. Han var tätt bakom Erik Valnes och Johannes Kläbo – och då blev det dramatiskt. 

”Skönt att ha med sig det”

På upploppet vurpade Valnes och Oskar Svensson körde förbi och säkrade en andraplats. 

– Jag vet inte vad som hände med honom, men jag såg att han låg där helt plötsligt. Jag såg faktiskt inte vad som hände, säger Svensson och fortsätter:  

– Det var jättekul, speciellt att det är just på hemmaplan, men trist utan publik. 

Vad betyder det här för VM? 

 Det betyder mycket, speciellt att få visa upp sig när Norge är med. Det är skönt att ha med sig det, för då vet man att man har gjort något rätt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.