Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar samtalet med Johaug efter målgång

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: SVT

Charlotte Kalla är tillbaka i världscupen efter 321 dagars frånvaro.

I lördagens skiathlon stod Kalla för en fin internationell comeback och slutade sjua.

– Det stärker verkligen självförtroendet, säger hon.

Det var en tuff säsong ifjol. Och den här säsongen fick en ännu tuffare start. Charlotte Kalla drabbades av covid-19 inför premiären och vägen tillbaka har tagit tid. I januari smygstartade Kalla tävlingssäsongen med två tävlingar i Östersund. Där blev det också två segrar.

På lördagen gjorde hon sin första världscupstart sedan coronapandemin böt ut i fjol. I lördagens skiathlonlopp i Lahtis gjorde stjärnan sin första internationella start på över 300 dagar.

Svenskan tog sig snabbt upp till klungan bakom täten och kunde styra tempot.

– Jag tycker det kändes bra, det var lite speciellt att starta längre ner i fältet. Jag försökte metodiskt arbeta mig in i loppet och tyckte känslan var skaplig i det klassiska loppet. Och det kändes som jag ganska snabbt kom in i skejtåkningen, säger hon.

– Det var en go känsla i kroppen under första och andra varvet. Sista försökte jag spara lite krafter inför avslutningen.

”Hon tyckte det var kul att jag var tillbaka”

Efter en slutspurt med Natalia Nepryaeva kunde målfoto avgöra att Kalla slutade sjua.

– Jag har inte varit så nervös, utan väldigt mycket mer fokuserad på vad jag ska genomföra. Jag är glad att jag ändå kunde behålla lugnet.

– Det stärker verkligen självförtroendet. För det är väl det man mest söker, man vet inte alls vad man ska placera sig. Utan jag bara fokusera ficklampan på det jag ska genomföra och sen får man se efter vad resultatet blir.

Norge var också tillbaka i världscupen och tog pallen i beslag med Therese Johaug på toppen. Efter målgång var Johaug framme och pratade med Kalla.

– Hon frågade hur det var i dag och tyckte det var kul att jag var tillbaka. Och jag gratulerade henne, det är ett imponerande lopp hon genomför och en imponerande laginsats av Norge.

Therese Johaug gläds extra mycket med tanke på svenskans senaste motgångar.

– Det är otroligt roligt att ha Charlotte tillbaka. Hon har haft en tung start på säsongen och nu kan hon äntligen komma tillbaka, och gör det bra på skidorna. Det är väldigt väldigt kul, jag vet mycket väl hur mycket tid hon har lagt ner. Hon har haft en del motgångar de senaste åren så är det extra kul att hon är tillbaka, säger Johaug.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.